Fucsovics Márton ruhagonddal kezdett, sérüléssel fejezte be + videó

Néhány percen belül két magyar játékos is búcsúzott az Australian Openen. Fucsovics Márton és Valkusz Máté is megnyerte az első játszmát a maga találkozóján, de végül egyiküknek sem jött össze a bravúr, mindketten négy játszmában kaptak ki. Fucsovics Márton ráadásul látványosan szenvedett a Grigor Dimitrov elleni mérkőzése végén, ami felveti, hogy vállalja-e a párost, ahol Marozsán Fábián oldalán játszana.

2024. 01. 16. 6:25
Fucsovics Márton Australian Open Grigor Dimitrov
Fotó: X/AusOpen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két magyar játékos is pályára lépett kedd hajnalban az Australian Open első fordulójában. a tizenharmadik kiemelt bolgár Grigor Dimitrov, míg élete első Grand Slam-főtáblás meccsén Valkusz Máté az ausztrál Max Purcell ellen játszott. Fucsoviccsal már a mérkőzése megkezdése előtt el kellett beszélgetnie a székbírónak, ugyanis a magyar játékos sapkáján és pólóján több szponzori logó volt, mint amennyit a tornaszabályzat megenged. Fucsovics Márton végül átöltözés nélkül elkezdhette a mérkőzését, bár a sapkáját hamar levette, s később kapott egy, a torna logójával ellátott fejfedőt.

Valkusz Máté Australian Open ( Fucsovics Márton is kiesett )
Akárcsak Fucsovics Márton, Valkusz Máté is szettelőnybe került esélyesebb ellenfelével szemben az Australian Open első fordulójában (Forrás: Facebook/Magyar Tenisz Szövetség)

Ezt a minidrámát leszámítva kiválóan kezdődött a mérkőzés Fucsovics Márton számára, rögtön semmire brékelt, majd a játszma hajrájában újra elvette Dimitrov adogatását. 5:2-nél ugyan még nem sikerült, 5:4-nél viszont kiszerválta a szettet a magyar játékos, így előnybe került a két hete Brisbane-ben tornagyőztes Dimitrov ellen.

Fucsovics a második szettet is jól kezdte, 1:1-nél elvette ellenfele adogatását, aztán viszont Dimitrov kapta el a fonalat, és 6:3-mal egyenlített.

A harmadik játszmában mindketten hárították az adódó bréklabdákat, a rövidítésben viszont Fucsovics mindössze egy pontot tudott nyerni, ráadásul láthatóan szenvedett a pályán, talán a csípősérülése állt a háttérben, amely miatt múlt héten visszalépett az adelaide-i versenytől.

A negyedik játszma a korábbiakhoz képest simán, 6:2-vel lett Dimitrové. Fucsovics elvileg párosban, Marozsán Fábián oldalán még szerepelne Melbourne-ben, de a meccsvégi állapotát látva kérdéses, hogy vállalja-e azt a versenyszámot, vagy inkább pihen, például a következő feladatot, a február eleji, Németország elleni, tatabányai Davis-kupa-párharcot szem előtt tartva.

Fucsovics Márton mellett Valkusz Máté is kiesett

Fucsovics és Marozsán mellett tagja a magyar válogatott keretnek Valkusz Máté is, aki nagyszerűen kezdett, magabiztos játékkal lepte meg a nála több mint százötven hellyel magasabban jegyzett Purcellt, és 6:3-ra megnyerte az első játszmát. Sőt, a második szettben is brékelőnybe került, de az ausztrál azonnal visszazárkózott, hiába hárított egy bréklabdát bravúros ütéssel Valkusz.

Purcell végül tie breakben egyenlített ki, majd a harmadik játszma végén, egy késői bréknek köszönhetően már ő került előnybe (6:4).

Sajnos a meccs végén is a hazai szurkolók örülhettek, Valkusz ugyan hat meccslabdát is hárított, de harmadik nekifutásra, 6:5-nél Purcell már kiszerválta a mérkőzést.

Valkusz Máté ezzel együtt mindenképpen erőt meríthet melbourne-i szerepléséből, a sikerrel megvívott selejtezőből, ami mérföldkövet jelent a pályafutásában.

Australian Open, 1. forduló

Férfi egyes
Dimitrov (bolgár, 13.)–Fucsovics (magyar) 4:6, 6:3, 7:6, 6:2
Purcell (ausztrál)–Valkusz (magyar) 3:6, 7:6, 6:4, 7:5

Borítókép: Fucsovics Márton nagyot küzdött (Forrás: X/AusOpen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.