Tilos hibázni, a férfi válogatott példája legyen ragadós

Az eddigi legfontosabb mérkőzése következik női vízilabda-válogatottunk számára az eindhoveni Európa-bajnokságon, kedden 20.30-kor Olaszországgal küzd meg a legjobb négy közé kerülésért Mihók Attila és Cseh Sándor csapata. Gerendás György, a Ferencváros női együttesének vezetőedzője úgy véli, nem számít, hogy kedden szép játékkal rukkol-e elő a magyar válogatott, a lényeg, hogy sikerrel vegye az akadályt.

Forrás: Metropol2024. 01. 09. 13:13
LEIMETER Dóra; HOLÁ, Josefina
Eindhoven, 2024. január 8. Leimeter Dóra (b) és a cseh Josefina Holá a nõi vízilabda Európa-bajnokság nyolcaddöntõjében játszott Magyarország - Csehország mérkõzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig egy rangadót sem sikerült megnyernie az Európa-bajnokságon a női vízilabda-válogatottnak. Bár a görögök és a hollandok elleni vereségek fájóak voltak, a lényegi rész most következik, hiszen a csehek elleni „egykapuzás” negyeddöntőt ért a magyar csapatnak.

Gerendás György szerint a magyar válogatott képes legyőzni az olaszokat Fotó: MTI/Kovács Tamás
Gerendás György szerint a magyar válogatott képes legyőzni az olaszokat (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A női mezőnyből eddig a tavalyi fukuokai világbajnokság két döntőse, a győztes Hollandia és az ezüstérmes Spanyolország kvalifikálta magát a párizsi olimpiára. Vagyis a kedd esti negyeddöntőben (20.30, tv: M4 Sport) hatalmas a tét, egy élcsapat, a magyar vagy az olasz elesik attól a lehetőségtől, hogy az Eb-n kvótát szerezzen. Ez Eindhovenben csak egy válogatottnak sikerülhet, a spanyolokon és a hollandokon kívül a legjobb helyezést elérőnek.

A Metropol a torna további alakulásáról kérdezte az olimpiai bajnok Gerendás Györgyöt, és arról, hogy mire van szüksége a magyar válogatottnak az olimpiai kvóta megszerzéséhez.

– A korábbi, görögök és hollandok elleni csoportvereségek már nem számítanak. A keddi meccsen édesmindegy, szépen játszunk-e vagy sem, egyszerűen nyerni kell, és erre képesek is Leimeter Dóráék – vélekedett a Ferencváros női csapatának vezetőedzője. Még az is előfordulhat, hogy a magyar csapat ismét szembe találja magát Görögországgal az Eb-n. Ezzel kapcsolatban Gerendás ennyit jegyzett meg: – Ha találkozunk, ha nem, keddtől tilos hibázni, amennyiben ott szeretnénk lenni a párizsi olimpián.

 

A férfi válogatott már legyőzte az olaszokat

A pólóslegenda szerint nem kétséges, hogy a magyar lányok ott lesznek a párizsi olimpián. Amennyiben Eindhovenben nem sikerülne bebiztosítani a helyüket a nyári ötkarikás játékokra, februárban, a dohai világbajnokság lesz az utolsó kvótaszerzési lehetőség, ahol két válogatott szerez indulási jogot.

Bízunk benne, hogy a mieinknek erre akkor már nem lesz gondja. Ehhez este az olaszokat kellene legyűrni, például úgy, mint azt az ifjú játékosokkal teletűzdelt férfi csapatunk tette hétfőn ugyanezen ellenféllel szemben.

Borítókép: Leimeter Dóráék az olaszokat is legyűrhetik Gerendás György szerint (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.