Ekkor térhet vissza a magyar válogatott sérült kulcsembere

Edzője, Marco Rose elmondása alapján néhány héten belül csatlakozhat társaihoz Willi Orbán, a német élvonalban szereplő RB Leipzig magyar válogatott futballistája.

2024. 01. 03. 18:28
RB Leipzig - VfB Stuttgart Willi Orbán
25 August 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 2, RB Leipzig - VfB Stuttgart at the Red Bull Arena. Leipzig's player Willi Orban sits on the floor after a foul and waits for the referee. Photo: Jan Woitas/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Willi Orbánt legutóbb szeptember 10-én, a Csehország elleni barátságos mérkőzésen láthattuk futballozni, ám egy óra elteltével sérülés miatt le kellett cserélni. Klubja, az RB Leipzig orvosai először úgy vélték, nem súlyos a magyar védő térdsérülése, később aztán már tíz hét kihagyást prognosztizáltak. Az említett tíz hét novemberben telt le, de Orbán azóta nem játszott, viszont legalább megkezdte a labdás edzéseket . A visszatérésének lehetséges időpontjaként ezután január elejét tekintették, és abban reménykedtek, hogy a Lipcse spanyolországi edzőtáborában már a társaival edzhet. Ez ezúttal sem történt meg, továbbra is külön készül, bár ő is elutazott a csapattal La Mangába. 

RB Leipzig - VfL Bochum Willi Orbán
Willi Orbán az elmúlt hónapokban csak a pályán kívül kapott szerepet Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Jan Woitas

Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője a Kicker kérdésére elmondta, egyelőre túl korai lenne a 31 éves játékosnak, hogy csatlakozzon a közös edzésekhez, ugyanakkor erre hamarosan sor kerülhet. – Abban reménykedünk, hogy január végén újra a csapattal tarthat – mondta bizakodóan a német szakember.

Az edző szavai alapján így egyértelműnek tűnik, hogy Orbán a Bundesliga tavaszi rajtjának csak a lelátón lehet a részese. A negyedik helyen telelő Lipcse jövő szombaton a hatodik Frankfurtot fogadja.

Borítókép: Willi Orbán (Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Jan Woitas)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.