Liverpool: nem jön új játékos, mégis hárommal bővül a keret

Egyre fogynak a Liverpool játékosai, a sok sérülés miatt Jürgen Klopp menedzser kényszerhelyzetbe került. Sajnos Szoboszlai Dominik is kiesett a sorból hétfőn este. A klub úgy orvosolja a helyzetet, hogy három olyan játékosát is visszarendelte, akiket a nyáron adott kölcsön Németországba, illetve Skóciába.

2024. 01. 03. 16:04
RB Leipzig - Young Boys Bern
RB Leipzig-Young Boys Bern 13 December 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group Stage, Group G, Matchday 6 RB Leipzig - Young Boys Bern at the Red Bull Arena. Leipzig player Fabio Carvalho on the ball. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: JAN WOITAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp bajban van, mert a Liverpool keretéből sokan sérültek, sajnos az ő számukat gyarapítja hétfő este óta Szoboszlai Dominik is. Azt már decemberben közölte a klub, hogy visszatér a német élvonalbeli RB Leipzignek kölcsönadott angol–portugál támadó középpályás, Fábio Carvalho, aki Marco Rose csapatában 15 mérkőzésen mindössze 360 percet játszott. Most a klub újabb két játékossal bővítette a keretet, hiszen Carvalho után visszahívták a skót élvonalbeli Dundee FC-nek kölcsönadott 21 éves bal oldali védőt, Owen Becket és az Aberdeennek kölcsönadott 22 éves belső védőt, Rhys Williamst is.

Owen Beck a Liverpool hasznára lehet Skóciából visszatérve  Fotó: AFP

Owen Beck visszahívására azért volt szüksége Jürgen Kloppnak, mert Andrew Robertson továbbra is vállsérüléssel bajlódik, s január vége előtt biztosan nem térhet vissza, a görög balbekknek, Kosztasz Cimikasznak pedig a karácsonyi, Arsenal elleni rangadón a Bukayo Sakával történt ütközés után eltört a kulcscsontja, ezért hosszú ideig nem lesz bevethető. Beck egyébként jelentős mennyiségű játékpercet kapott Skóciában, hiszen a Premiershipben és a Ligakupában 20 mérkőzésen 1800 percet töltött a pályán, ez ugyanakkor nem mondható el Rhys Williamsről, akit az idény elején sérülés hátráltatott, de az őszi szezon második felében, felépülése után sem jutott lehetőséghez.

Borítókép: Jan Woitas/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.