A botladozó sztárcsapat edzője kifakadt: „Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen probléma”

Az utóbbi időszakban egészen viharosra fordultak a dolgok a Bayern München háza táján, hiszen nem jönnek az eredmények. Az idény végén távozó vezetőedző, Thomas Tuchel most arról vallott, hogy milyen hatással lehet a csapatra a személyével kapcsolatos bejelentés.

2024. 02. 23. 21:17
TUCHEL, Thomas
München, 2024. február 21. 2023. december 17-én Münchenben készített kép Thomas Tucheltõl, a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság címvédõje, a Bayern München vezetõedzõjérõl. A klub 2024. február 21-én bejelentette, hogy Tuchel az idény végén távozik. A Bayern az elõzõ három tétmérkõzését elvesztette. MTI/AP/Matthias Schrader Fotó: Matthias Schrader
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangadóra készül a Bayern München, de nem a legjobb előjelekkel – az előző bajnoki fordulóban már sorozatban harmadik mérkőzését veszítette el a bajor sztárcsapat, amelynek gondjait csak tetézte, hogy Joshua Kimmich és a magyar másodedző, Lőw Zsolt egymásnak ugrott a meccs után. Ha mindez nem volna elég, a héten az is eldőlt, hogy a vezetőedző, Thomas Tuchel is idő előtt távozik majd a csapat éléről.

 

Letisztult a helyzet

Thomas Tuchel szerint nem csak ő felelős a Bayern München labdarúgócsapatának rossz formájáért, de abban bízik, saját magát és a játékosokat is felszabadítja az a döntés, hogy az idény végén távozik a posztjáról.

– Nem számít, hogy megértem-e a klub döntését, vagy boldog vagyok-e vele. Csak az számít, hogy letisztult a helyzet, ez pedig felszabadultságot hoz, ami jó hatással van az edzésekre és a meccsekre is – jelentette ki a szakember. – A szakmai stáb számára azért, mert a döntéseknél nem kell a hosszú távú következményekkel számolnunk, így kicsit vakmerőbbek lehetünk.

 

„Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen probléma”

A Chelsea trénereként 2021-ben BL-t nyert Tuchel 2023 márciusa óta irányítja a Bayern Münchent, szerződése 2025 nyaráig szólna, ezt azonban már biztosan nem tölti ki. Ennek fő oka, hogy a Bayern az elmúlt időszakban hullámvölgybe került, egymás után három vereséget szenvedett, így hátránya a hétvégi forduló előtt nyolc pontra nőtt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban éllovas Bayer Leverkusennel szemben, míg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egygólos hátrányból várja a hazai visszavágót az olasz Lazio ellen.

– Soha nem éreztem úgy, hogy ne találtuk volna meg a hangot a csapattal. De az edzések és a meccsek között eltérés van, ezért az edző a felelős. Ugyanakkor nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen probléma, de vállalom a felelősségemet. Már egy ideje nem vagyok elégedett azzal, ahogyan játszunk. De most új helyzetünk van – mondta Tuchel.

 

Magyaros rangadó jön

A német bajnokság második helyén álló Bayernre szombaton éles meccs vár, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató, pillanatnyilag ötödik RB Leipzig látogat Münchenbe. A két csapat között jelenleg tíz pont a különbség a bajnoki tabellán a müncheniek javára, ám az aktuális forma alapján nem elképzelhetetlen, hogy Gulácsiék meglepik a házigazdát. Kivéve, ha Tuchelék előrukkolnak valami váratlannal...

Borítókép: Thomas Tuchel és a Bayern nincs könnyű helyzetben a szombati rangadó előtt (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.