A győztes edző szokatlan tanácsa: „Mindenki csak nyugodtan őrüljön meg”

Az Olimpiakosz vezetőedzője, José Luis Mendilibar mindkétszer győztes hadvezérnek bizonyult a Ferencvárossal szemben az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjéért vívott párharcban, melyet a görög együttes 2-0-s összesítéssel nyert meg. Az El-győztes spanyol szakember a budapesti mérkőzést követően sajtótájékoztatón értékelt.

2024. 02. 23. 5:05
MENDILIBAR, José Luis
Budapest, 2024. február 22. A spanyol José Luis Mendilibar, a görög Olimpiakosz vezetõedzõje a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott Ferencvárosi TC - Olimpiakosz visszavágó mérkõzésen a Groupama Arénában 2024. február 22-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Grouapama Arénában lejátszott, 1-0-s görög sikerrel zárult FTC–Olimpiakosz mindössze a harmadik mérkőzése volt José Luis Mendilibarnak a pireuszi együttes vezetőedzőjeként. A 62 esztendős tréner büszke lehet az eddigi mérlegére, hiszen három sikerrel kezdett.

A Mendilibar által felkészített Olimpiakosz Budapesten is győzelmet ünnepelhetett. Fotó: Czeglédi Zsolt

– Ami ebben a helyzetben a különbséget jelentette, az az önbizalom, talán sikerült a játékosokba eleget csepegtetnem, mert nagy akarattal futballoztak – mondta az Olimpiakosz Pireusz múlt héten kinevezett spanyol mestere, aki egyúttal óva intette a pireuszi szurkolókat a túlzott elbizakodottságtól. – Még csak három meccs van mögöttünk, és mindenki meg van őrülve, de azt javaslom, egyelőre mindenki csak nyugodtan őrüljön meg.

A Fradi csütörtök este kétcsatáros játékkal próbálkozott, ám ez nem hozta meg a várt eredményt. Mendilibar ezzel kapcsolatban elmondta, nem befolyásolta őket igazán a magyar bajnok felállása, ő mindig ragaszkodik a saját stílusához.

– Van, hogy ez a stílus vereséghez vezet, de akkor sem vagyok hajlandó változtatni rajta. Ilyen szempontból nagyon önfejű vagyok – ismerte el.
 

Nyolc lehetséges ellenfél vár a görögökre

Továbbjutásával az Olimpiakosz bejutott az Európa-konferencialiga legjobb 16 csapata közé. A nyolcaddöntő párosításait február 23-án, pénteken 13 órától sorsolják. Az Olimpiakosz a kiemelt csapatok közül kap riválist, így lehetséges ellenfele az angol Aston Villa, a belga Club Brugge, a török Fenerbahce, az olasz Fiorentina, a francia Lille, az izraeli Maccabi Tel-Aviv, a szintén görög PAOK, valamint a cseh Viktoria Plzen.

Borítókép: José Luis Mendilibar a Groupama Arénában (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.