Ausztrálok vagy franciák? Varga Dénes színt vallott a negyeddöntőről + videó

Vasárnap dől el, hogy Ausztrália vagy Franciaország lesz-e a magyar válogatott ellenfele a keddi negyeddöntőben a Dohában zajló vízilabda-világbajnokságon. Varga Dénes szavaiból kihámozható, hogy a kettő közül melyik csapatot tartja nehezebb ellenfélnek.

2024. 02. 10. 11:45
VARGA Dénes
Vizes vb - Vízilabda Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görögország a vártnál szorosabb csatában, csupán egy góllal, 13-12-re győzte le Franciaországot a vízilabda-vb csoportkörének 3. fordulójában, az A csoport rangadóján, de a lényeg, hogy legyőzte. Ezzel a meccsel ért véget a csoportkör, s kialakult, hogy mely csapatok jutnak csoportelsőkként egyből a nyolc közé, s mi a nyolcaddöntő párosítása.

Varga Dénes, magyar vízilabda-válogatott, vízilabda-vb, nyolcaddöntő, negyeddöntő, Magyarország, Franciaország, Ausztrália, franciák
könnyedén visszailleszkedett a csapatba (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

Magyarország az előzetesen várakozásoknak megfelelően az Ausztrália–Franciaország mérkőzés győztesével találkozik majd a keddi negyeddöntőben. Az A csooportban az ausztrálok a horvátokról (13-8) és a spanyoloktól (15-9) simán kikaptak, csak Dél-Afrikát győzték le. A franciák viszont, miként utaltunk rá, alaposan megszorongatták a tavaly vb-döntős görögöket. Ez önmagában árulkodó, Varga Dénes – aki először Kazahsztán ellen játszott a vb-n és három gólt dobott – további szempontokra hívta fel a figyelmet, amikor az esélyeket latolgatta.

 

Együtt készültünk a franciákkal

Varga Dénes kiemelte, hogy a franciák sokat fejlődtek az előző olimpiai ciklushoz képest. Ezt amúgy a magyar válogatott ellen is bizonyították. Az Eb és a vb között a két csapat néhány napig közösen készült Budapesten és január 24-én egy hivatalos mérkőzést is játszott egymással a Komjádi-uszodában, ami három negyed után még 9-9-es döntetlenre állt, a mieink csak az utolsó nyolc percben kerekedtek fölül és nyertek 14-10-re

Vasárnap kiderül, hogy jól okoskodtunk-e.

 

Innen folytatják a vb-n

A csoportgyőztesként egyből a legjobb nyolc közé került csapatok:
Spanyolország
Görögország
Szerbia
Magyarország

A vasárnapi nyolcaddöntők párosítása:
Horvátország–Kína 10.00
Ausztrália–Franciaország 14.00
Montenegró–Románia 15.30
Egyesült Államok–Olaszország 17.00

Borítókép: Hallgatnak a társak Varga Dénesre (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.