Egy félidő alatt eldőlt, kiesett a címvédő!

Hatgólos mérkőzést nyert meg a DVTK, amely elsőként jutott tovább a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből. A keddi mérkőzés után szerdán és csütörtökön folytatódik a program.

2024. 02. 27. 19:31
SZABÓ Levente
Miskolc, 2024. február 27. A diósgyõri Szabó Levente gólja a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntõjében játszott Diósgyõri VTK - Zalaegerszegi TE FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2024. február 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden a DVTK és a címvédő ZTE FC mérkőzésével vette kezdetét a labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntője. A házigazda már a 7. percben megszerezte a vezetést Gera Dániel fejesével, hattal később pedig a szlován Rudi Pozeg Vancas megpattanó lövése utáni góljával módosult 2-0-ra az állás.

A miskolciak a magabiztos vezetés tudatában sem vettek vissza, ziccert hibáztak és kapufát is rúgtak a folytatásban. A harmadik találatot még az első játékrészben megszerezte a hazai együttes, miután Szabó Levente is betalált a rendes játékidő hosszabbításának második percében.

A térfélcserét követően hármas cserét hajtott végre a vendégek vezetőedzője, a frissítés pedig bevált, az 54. percben ugyanis Sajbán Máté szépített (3-1). A háromgólos különbség a 75. percben állt vissza, miután Bright Edomwonyi is eredményes volt (4-1). A 4-2-es végeredményt végül Yohan Croizet büntetőgólja alakította ki. A DVTK továbbjutott a legjobb nyolc közé, míg a tavalyi győztes zalaegerszegi gárda kiesett.

A nyolcaddöntő további programja

Szerda
13.00: Mezőörs (megyei I.)–Vasas (NB II)
17.00: Kozármisleny (NB II)–MTK Budapest
17.00: Veszprém (NB III)–Kecskemét
18.00: Tiszakécske (NB II)–Kisvárda
19.00: DVSC–FTC (tv: M4 Sport)
Csütörtök
13.00: Szentlőrinc (NB III)–Nyíregyháza (NB II)
19.00: Újpest–Paks (tv: M4 Sport)

Borítókép: Szabó Levente lövését tétlenül nézte a ZTE kapusa (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.