Guardiola egy nyilatkozatával darabjaira törte a játékosát

Kalvin Phillips elhagyta a Manchester Cityt, a West Hamnél folytatja kölcsönben. A távozása kapcsán az angol középpályás a napokban felidézte, a világoskékek menedzsere, Pep Guardiola milyen sebeket ejtett rajta, amikért kicsit megkésve, de a katalán szakember is bocsánatot kért.

2024. 02. 20. 9:16
GUARDIOLA, Josep
Koppenhága, 2024. február 12. Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje csapatának koppenhágai sajtóértekezletén 2024. február 12-én. A Manchester City másnap a Köbenhavn ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ mérkõzésén. MTI/EPA/Ritzau/Liselotte Sabroe Fotó: Liselotte Sabroe
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalvin Phillips nagy fogásnak számított, amikor 2022-ben megvette őt a Manchester City, de nem sikerült megvetnie a lábát a csapatban. Eleinte vállsérülése hátráltatta, majd Pep Guardiola a bőség zavarában volt, túl sok futballista közül válogathatott, így az angol középpályásnak csak elvétve jutott egy-két játékperc. És mint kiderült, Phillips súlyával is gondok akadtak, legalábbis Guardiola szerint.

Kalvin Phillipst egy ideig nem láthatjuk Guardiola csapatában
Kalvin Phillipset egy ideig nem láthatjuk Guardiola csapatában (Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic)

A City játékosa részt vett az angol válogatottal a katari világbajnokságon, majd pihenő gyanánt néhány napra New Yorkba utazott. Visszatérése után sem igen kapott szerepet a csapatban, amit a manchesteriek edzője így magyarázott:

– Nem sérült meg, viszont túlsúllyal tért vissza. Így nem volt elég fitt ahhoz, hogy játsszon. Ha már készen áll, bekerül a csapatba, mert szükségünk lesz rá – nyilatkozta Guardiola.

Phillips azonban ezután sem lett alapember, a zajló idényben bő háromszáz percet játszott, és januárban a West Ham Unitedhez került kölcsönbe, ahol azóta majdnem megduplázta a játékpercei számát. 

Manchesterből való távozása után elárulta, Guardiola szavai mély nyomokat hagytak benne. Mint felidézte, New Yorkból csak másfél kilogramm súlyfelesleggel tért vissza, viszont ahogy a menedzsere ezt a nyilvánosság elé tárta, az lerombolta az önbizalmát, illetve a családtagjait is nagyon megviselte.

– Megengedhette magának, hogy ezt tegye, de máshogy is kezelhette volna a helyzetet. Félreértés volt az egész, azt hiszem, hogy nagyon frusztrált volt amiatt, hogy 1,5 kilogrammal nehezebb voltam a célsúlyomnál – emlékezett vissza a 28 éves játékos.

 

Guardiola tizennégy hónap elteltével megvilágosodott

Phillips nyilatkozata ráébresztette Guardiolát is arra, hogy mit tett, így a kedd esti, Brentford elleni (20.30, tv: Spíler 2) mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón, tizennégy hónap késéssel elnézést kért az érzéketlenségért.

– Mostanra megbántam, amit tettem. Bár nyolc év alatt talán előfordulhat velem egyszer ilyesmi. De nagyon sajnálom, elnézést kérek tőle – idézte a sztáredző szavait az Origó. – Beszéltünk vele erről azelőtt, hogy nyilatkoztam volna erről, mert minden esetben nekik szólok először, mielőtt bármit is a nyilvánosság elé tárnék – tette hozzá Guardiola.

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Liselotte Sabroe)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.