Nemzetközi szaklap: Szoboszlai a Liverpool legfontosabb játékosa

Nemcsak minket, magyarokat, hanem a külföldi szakírókat is lenyűgözi Szoboszlai Dominik a Liverpoolban nyújtott teljesítménye. Egy nemzetközi szaklap, a FourFourTwo egy videóelemzésben arra világított rá, a magyar középpályás kulcsszereplő Jürgen Klopp csapatában.

2024. 02. 20. 8:12
776031757 Dominik Szoboszlai
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai celebrates after scoring his team second goal during the English League Cup third round football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 27, 2023. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Liverpoolban bámulatos, és aki nem veszi észre, hogy azonnali és rendkívül fontos hatással volt a csapat játékára, az nem figyelt eléggé. Szoboszlai a Liverpool legfontosabb játékosa! – ezt nem mi állítjuk, hanem Adam Cleary, a FourFourTwo futballmagazin szakírója.

KLOPP, Jürgen; SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlainak kiemelt szerepe van Klopp Liverpooljában (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

A magyar válogatott csapatkapitánya mindössze két hónap alatt vívta ki magának ezt az elismerést, hiszen az elemzés még október végén jelent meg, most pedig a Mandiner elevenítette fel az akkor elmondottakat.

Cleary rávilágít, míg a 23 éves futballista korábbi klubjaiban a 4-3-3-mas felállásban jobb- és balszélsőként is szerepelt, addig Jürgen Klopp a Liverpoolban a nyolcas, azaz a középső középpályás pozícióján szerepelteti.

– Ez érthető, hiszen (Szoboszlai) rendkívüli játékintelligenciával rendelkezik, nagyon atletikus, hihetetlen keményen dolgozik és megvan benne az intenzitás, ami a Liverpool középpályás-játékához kell, szóval tökéletesen passzol ide.

A szakíró továbbá kiemelte, Szoboszlai rengeteg labdát szerez, ráadásul a pálya minden pontján képes erre, ezzel elősegítve, hogy a Liverpool visszatérhessen korábbi játékstílusához. Egykoron a Fabinho, Gini Wijnaldum hármas játszott szűrőként a Vörösöknél, azonban Cleary szerint – a jelenleg sérült – Szoboszlai magasabb szinten végzi ezt a tevékenységet, kifejezetten sok átadást blokkol.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.