Ez az öngól döntött a bajnoki címről? Inzaghi dühös és óvatos + videó

Sorsdöntő lehet a Serie A szempontjából a vasárnap esti rangadó, amelyen az Inter 1-0-ra nyert a Juventus ellen. A milánóiak fölényben játszottak a találkozón, de a rangadót mégis egy öngól, Federico Gatti balszerencsés pillanata döntötte el. Az Inter előnye négy pontra nőtt a tabella élén, ráadásul a fekete-kékek eggyel kevesebb mérkőzést játszottak, mint a Juventus, Simone Inzaghi azonban természetesen nem tekinti még bajnokcsapatnak együttesét.

2024. 02. 05. 8:25
null
Inter Milan's Italian coach Simone Inzaghi reacts from the sidelines during the Serie A football match between Inter Milan and Juventus at the San Siro stadium in Milan, on February 4, 2024. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP) Fotó: AFP/Isabella BONOTTO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őszi 1-1-es döntetlen után az idén második Derby d’Italiája már nem pontosztozkodást hozott. A Juventus győzelme esetén az Inter elé, azaz az élre ugorhatott volna a Serie A tabelláján, az 1-0-s vereséggel viszont nőtt a hátránya a nagy riválissal szemben. Simone Inzaghi nagy lépést tett afelé, hogy sok, kupasorozatban szerzett végső siker után bajnoki címet is szerezzen vezetőedzőként, az Internazionale mestere azonban haragudott magára a lefújás után.

Inter v Juventus - Serie A Federico Gatti öngól
Federico Gatti foghatta a fejét, az öngólja az Inter javára döntött a Juventus elleni rangadón (Fotó: Anadolu/AFP/Piero Cruciatti)

Inzaghi ugyanis sárga lapot kapott, amikor elhagyta a technikai zónát, s mivel ez már az ötödik figyelmeztetése volt az idényben, a következő, Roma elleni bajnokin nem ülhet a kispadon.

– Nagyon fáj a sárga lap. Sok másikat megérdemeltem, de ez a Derby d’Italia volt. Feszült mérkőzés volt, de a játékosok jól viselték ezt a pályán. Az, hogy szombaton nem lehetek a kispadon, keserűséget hagy bennem – mondta az Inter vezetőedzője.

Az Inter megnyerte a bajnokságot?

A vasárnap esti mérkőzés a hazaiak fölényét hozta, már a győzelemhez szerencse is kellett: Federico Gattiról saját kapujába pattant a labda. A rangadón aratott győzelemmel az Inter előnye négy pontra nőtt a Juventus ellen, s az Atalanta elleni meccs pótlása további esélyt kínál a milánói csapatnak, hogy növelje a különbséget. Az Inter eddigi huszonkét bajnokijából mindössze négyet nem nyert meg (három döntetlen, egy vereség).

– Megérdemeltük a győzelmet, de ez csak egyetlen lépés, gratulálnunk kell a Juventusnak és a Milannak is az eddigi teljesítményéért. Kevés pontot veszítettünk, mégis közel vannak hozzánk, más ligákban hasonló mérleggel sokkal nagyobb lenne az előnyünk – értékelte a bajnokság állását Inzaghi.

Torinói kollégája, Massimiliano Allegri újra kiemelte: ő sosem állította, hogy csapata bajnokesélyes lenne, az Olaszországban most az Inter.

Serie A, 23. forduló

Inter–Juventus 1-0
Atalanta–Lazio 3-1
Napoli–Verona 2-1
Torino–Salernitana 0-0
Bologna–Sassuolo 4-2
Frosinone–Milan 2-3
Empoli–Genoa 0-0
Udinese–Monza 0-0
Lecce–Fiorentina 3-2
Roma–Cagliari hétfő 20.45 (tv: Sport 1)

Az élcsoport állása

1. Inter 57 pont/22 meccs
2. Juventus 53/23
3. Milan 49/23
4. Atalanta 39/22

Borítókép: Simone Inzaghi öröme nem volt teljes a megnyert rangadó után (Fotó: AFP/Isabella Bonotto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.