Marco Rossit erre a legendás játékosra emlékezteti Szoboszlai

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy genovai lapnak elárulta, miért nincs több magyar játékos az olasz klubokban, illetve szerinte őt mi okból nem hívják dolgozni a hazájába. Az 59 éves szakember válogatottunk csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot nagyon megdicsérte, mint mondta, a középpályás egy olasz játékosra emlékezteti.

2024. 02. 20. 11:05
Szoboszlai Dominik, nyilatkozik, magyar sajtó, média, magyar labdarúgó-válogatott
Szoboszlai Dominik Marco Rossi társaságában az Európa-bajnoki kijutást követő sajtótájékoztatón. Amikor még harmonikus volt a sajtóval a kapcsolat Fotó: Nemzeti Sport /Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2018 júniusa óta irányítja a magyar válogatottat. A csapat hatalmas fejlődésének és a kiugró eredményeknek köszönhetően természetesen az 59 éves szakember is reflektorfénybe került, és több állásajánlatot is kapott a Premier League-ből, illetve a Bundesligából. A hazájából, Olaszországból viszont nem hívják, egy genovai lapnak elmagyarázta, hogy mi állhat ennek hátterében.

Rossi szerint Szoboszlai Pirlo nyomdokaiba léphet
Rossi szerint Szoboszlai Pirlo nyomdokaiba léphet (Fotó: AFP/NurPhoto/Matteo Bottanelli)

– Megvannak a karakterem korlátai. Amiben 59 éves koromra fejlődtem, az a kapcsolatok ápolása. Másban nem fogok változni: nem mondok olyasmit, amit nem úgy gondolok, és ha valakitől hülyeséget hallok, akkor is rávilágítok, ha a parancspiramis csúcsán van – idézi a szövetségi kapitányt a Bors.

Ahogy Rossit, úgy a magyar futballistákat sem halmozzák el ajánlatokkal az olasz klubok. Jelenleg mindössze két légiósunk szerepel a Serie B-ben (Nagy Ádám a Speziát, Balogh Botond a Parmát erősíti), pedig az edző szerint többen is megállnák a helyüket akár az olasz élvonalban is. Mégsem kellenek.

– Ugyanolyan minőségű szerbeket, horvátokat, lengyeleket részesítenek előnyben, még ha kétszer annyiba is kerülnek – világított rá Rossi.

A csapatkapitányt, Szoboszlai Dominikot viszont vélhetően bármelyik csapatnál szívesen látnák, hiszen nagyszerű játékkal segíti a Liverpoolt a Premier League-ben. Marco Rossi szerint a középpályás még sokra viheti, egy olasz klasszis nyomdokaiba léphet.

– Belőle lehet új Andrea Pirlo. Tökéletes indítások ötven-hatvan méterről, kivételes rúgótechnika, a játék átlátása, gyorsaság, ráadásul mindez már Liverpoolban. Nálunk ő támadó középpályás, aki belátása szerint szabadon mozoghat, de tíz-tizenöt méterrel hátrébb még többet is hozzátehet a játékhoz – hasonlította Szoboszlait a világbajnok labdarúgóhoz, aki 2023 júniusától az olasz másodosztályban szereplő Sampdoriát irányítja.

Borítókép: (balra) és Marco Rossi (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.