A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Meg kell újulniuk a szegedi kézilabdázóknak + videó

Nehéz sorozat vár az OTP Bank-Pick Szeged csapatára a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A szegediek jelenleg az ötödik helyen állnak a csoportjukban, a továbbjutásukat még nem biztosították be, de egy bravúros sorozattal a következő négy mérkőzésükön az egyenes kieséses szakaszba juthatnának.

2024. 02. 14. 14:24
BÁNHIDI Bence; MACKOVSEK, Borut; KARALEK, Artsem
Szeged, 2023. december 6. Bánhidi Bence (b) és Borut Mackovsek (j), a Szeged és Artsem Karalek, a Kielce játékosa (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - Barlinek Industria Kielce mérkõzésen a szegedi Pick Arénában 2023. december 6-án. MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorsdöntő találkozók előtt a kékek kisebb pofont kaptak a magyar bajnokságban, mivel a Gyöngyös otthonában kikaptak az Európa-bajnokságot követő első meccsükön. – Gyorsan helyre kellett tenni a dolgokat. Úgy, hogy mindenkinek zűrzavar volt a fejében, nem lehet megnyerni egy Gyöngyös elleni bajnokit sem, nemhogy egy BL-meccset – mondta a szegediek válogatott kapusa, Mikler Roland.

Az edző, Kárpáti Krisztián szerint sok hibát vétettek, amit nem külső tényezők határoztak meg. – Rossz döntéseink voltak. Meg kell újulnunk. Vissza kell építenünk a csapat morális egységét, a taktikai gondolkodást és a védekezésünk szisztémáját. A játékosok formáját kell újrahangolni – nyilatkozta a szegediek edzője.

A norvég Kolstad elleni, csütörtöki hazai BL-meccs előtt az a legfontosabb feladat, hogy a csapat visszatérjen az ősszel megkezdett útra. A szegediek a sorozat őszi tíz mérkőzésén 11 pontot gyűjtöttek. A norvégok jelenleg két ponttal a Szeged mögött a hetedik, már nem továbbjutó helyen állnak a táblázaton, így egy esetleges győzelem tovább növelné a Tisza-partiak továbbjutási esélyeit.

A szegediek szeretnének visszavágni az őszi, 37-24-es vereségért is. – Nagyon fontos lesz a négy alapszakaszos meccs. Nyílt a csoport, és jó esetben még odaérhetünk a mezőny első felébe. Rosszabb esetben a továbbjutás is kérdéses lehet. A Kolstadot meg akarjuk verni – zárta mondandóját Kárpáti Krisztián.

A Szeged a Kolstad elleni mérkőzés után jövő héten Aalborgba látogat, majd a Kiel érkezik Szegedre. A csoportkört március elején a PSG ellen idegenben zárja.

Borítókép: Bánhidi Bence (balra) és Borut Mackovsek (jobbra), a Szeged és Artsem Karalek, a Kielce játékosa (középen) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged–Barlinek Industria Kielce mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2023. december 6-án (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.