„A görög szurkolók gránátokat lőttek közénk!” – mire készüljön az FTC? + videó

A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön az Európa-konferencialigában a nyolcaddöntőbe jutásért lép pályára a görög Olimpiakosz otthonában a párharc első mérkőzésén. Nagy kérdés, az athéni összecsapáson hogyan fogadják a hazai szurkolók a Fradit. 1996 őszén nem voltak barátságosak – a zöld-fehérek korábbi játékosai a Mandinernek nyilatkozva rémtörténeteket idéznek fel.

Forrás: Mandiner2024. 02. 14. 13:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akkor a harmadik számú sorozatban, az UEFA-kupában találkozott egymással a két együttes. A Ferencvárosnál enyhén szólva puskaporos volt a hangulat, hiszen az előző évi Bajnokok Ligája-remeklés után (a zöld-fehérek a magyar csapatok közül elsőként szerepeltek az első számú kupasorozat főtábláján, és az Ajax Amsterdam, valamint a Real Madrid mögött a harmadik helyen végeztek, megelőzve a Grasshopperst) ebben a szezonban azonban már a BL első selejtezőkörében kiesett, miután a Göteborg simán elintézte (3-0; 1-1) Novák Dezső legénységét. A trénernek menni kellett. Az Olimpiakosz elleni budapesti összecsapáson addigi segítője, Mucha József ült a kispadon, a visszavágón pedig már a frissen kinevezett legenda, Varga Zoltán. A Fradi itthon 3-1-re nyert, majd idegenben 2-2-es döntetlent ért el, így továbbjutott.

Olimpiakosz, FTC
Az Olimpiakosz stadionja. Itt lép pályára csütörtökön az FTC (Forrás: X/Olympiacos FC)

Nyilas Elek az első mérkőzésen csereként állt be a 68. percben, a visszavágón pedig testközelből élhette át, milyen félelmetes hangulatot teremtettek a görög szurkolók – és nem csak a meccsen.

– Az, hogy barátságtalanul fogadtak minket, nagyon enyhe, mondhatnám, aranyos kifejezés. Csak egyetlen példa: a visszavágó előtti edzésünkön, a tizenegyesek gyakorlása közben a görög szurkolók gránátokat lőttek be közénk, amelyek közül jó pár közvetlenül a fejünk mellett süvített el. Ha egy is eltalál bármelyikünket, nagyon súlyos sérülést okozhatott volna.  Amikor pedig másnap a stadionhoz érkeztünk, kőzápor fogadott minket, a meccsen pedig végig fergeteges hangulat uralkodott, a szurkolók fáklyákkal a kezükben drukkoltak, és még a labdafogó hálón is csüngtek nézők. De mindez még inkább motiválttá tett minket, én különösen szerettem, amikor az őrjöngő tömeget sikerült egy-két góllal elhallgattatni... 

Az Olimpiakosz mai szurkolótábora:

És itt is:

Az Olimpiakosz drukkerei majdnem eltalálták Miriutát

Jagodics Zoltán az Olimpiakosz elleni hazai találkozón nem kapott lehetőséget, ám a visszavágón a kezdőcsapatban kapott helyett. Nem véletlen, hogy a mai napig pályafutása egyik legnagyobb élményeként emlegeti a pireuszi mérkőzést.

– Már a meccs előtti edzésen is ízelítőt kaptunk a várható hangulatból, hiszen a szurkolók jó néhány rakétát belőttek közénk, ha jól emlékszem, az egyik el is találta Miriuta Lacit, aki ezért másnap látványos elégtételt tett: egy remek szabadrúgásgóllal büntetett. A történtek után meg sem lepődtünk, hogy a mérkőzésen öngyújtóval dobáltak minket, ezzel együtt csak jó emlékeim vannak a visszavágóról, hiszen remek hangulatban sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. A góljaink csodálatosak voltak, a mai napig borsódzik a hátam, ha erről a meccsről beszélek. Az utódoknak csak annyit üzennék: mindenképpen pozitívan álljanak a párharchoz. Az Olimpiakosznál különböző gondokról, edzőváltásról hallani, ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy a görög sztárcsapat játékosai keményen odateszik magukat. Az elmúlt év végén kicsit döcögött a Fradi játéka, de az már tetszett, hogy Varga Barnabásék remekül kezdték a tavaszt, úgyhogy mindenképpen őket tartom esélyesebbnek a továbbjutásra!

A Mandiner cikke ITT olvasható.

Borítókép: Az Olimpiakosz szurkolói (Forrás: X)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.