Meneküljön, ki merre lát! Szoboszlai és Núnez buldózerként rontott a pályára + videó

Sérülés miatt a Liverpool klasszisainak sokasága szorult a Wembley lelátóira a Ligakupa vasárnapi döntőjének idejére. Ez ugyanakkor nem akadályozta meg Szoboszlai Dominikéket abban, hogy a társaikkal ünnepeljék a Chelsea elleni 1-0-s győzelmet.

2024. 02. 26. 9:58
Szoboszlai Dominik
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai runs with the ball during the English Premier League football match between Liverpool and Fulham at Anfield in Liverpool, northwest England, on December 3, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mások mellett Mohamed Szalahra, Curtis Jonesra, Alissonra, Diogo Jotára, Darwin Núnezre és Szoboszlai Dominikre sem számíthatott Jürgen Klopp, amikor összeállította a csapatát a Chelsea elleni Ligakupa-döntőre. A Liverpool nélkülük is teljesítette a küldetést, 118. percben szerzett góljával 1-0-ra megverte a londoniakat, így meglett a csapat idénybeli első trófeája.

Szoboszlai
és az első liverpooli trófea. Forrás: instagram/szoboszlaidominik/

Attól függetlenül, hogy ők most nem játszhattak, a sérült futballisták sem akartak kimaradni az ünneplésből. Núnez és Szoboszlai akadályt nem ismerve rohant le a lépcsőkön, ugrotta át a reklámtáblákat, miközben a járni alig bíró Jones éppen hogy ki tudott térni az útjukból.

A liverpooliak nagy öröme ugyanakkor újabb fájdalmas veszteségekkel járt, hiszen szinte nem is telik el úgy meccs, hogy a Vörösök egy-két játékosa ne dőlne ki. Vasárnap Ryan Gravenberch és Wataru Endo neve is felkerült a sérültek listájára. Szerdán pedig már újabb meccs vár Klopp gárdájára, az FA-kupa nyolcaddöntőjében a Southampton (21.00, tv: Spíler 1) lesz az ellenfél. Ráadásul a következő hetekben is folytatódik az erőltetett menet: a márciusi válogatott szünet előtt egyebek mellett két rangadót is játszik a Liverpool a Manchester City, illetve az Everton ellen, az Európa-liga nyolcaddöntőjében pedig a Sparta Prahával találkozik.

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.