Szoboszlai Dominik betekintést engedett a varázslatos könyvébe + videó

Bár a döntőben sérülése miatt nem léphetett pályára, immár Szoboszlai Dominik is angol Ligakupa-győztesnek mondhatja magát. A magyar válogatott csapatkapitánya két góllal járult hozzá a Liverpool meneteléséhez. Szoboszlai Dominik az első trófeáját szerezte a Liverpool játékosaként, de még mindig elképzelhető az is, hogy akár négy serleggel zárja első angliai idényét.

2024. 02. 26. 9:03
Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik Liverpool Ligakupa
Fotó: MTI/AP/Alastair Grant
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a sérült klasszisok sorából, többek között Mohamed Szalah, Darwin Núnez és társaságában figyelte, ahogy a Liverpool drámai mérkőzésen, a 118. percben szerzett góllal megnyeri az angol Ligakupa döntőjét a Chelsea ellen. Ám amíg a felsorolt játékosok mind nyertek már korábban is trófeát a Vörösökkel, Szoboszlai Dominik az első ilyen sikeréért izgult.

Szoboszlai Dominik Liverpool Ligakupa
Szoboszlai Dominik az angol Ligakupa döntőjében nem lehetett főszereplő, a Liverpool ünnepi fotóján meg is húzódott a szélen. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Könnyen lehet azonban, hogy a Ligakupa csak a kezdet Szoboszlai Dominik és a Liverpool közös fejezetében, ugyanis a klub további három trófeáért is versenyben van az idényben: vezeti az angol bajnokság, a Premier League tabelláját, szerdán, a Southampton ellen folytatja szereplését az FA-kupában, míg az Európa-liga márciusi nyolcaddöntőjében a Sparta Praha lesz az ellenfele.

Jürgen Klopp utolsó liverpooli idényében már biztosan nem marad trófea nélkül, de a német szakember regnálása alatt nem ez az első alkalom, amikor a Vörösök négy fronton is nagyszerűen szerepelnek: a 2021/22-es idényben végül két arannyal (FA-kupa, Ligakupa) és két ezüsttel (Premier League, Bajnokok Ligája) zárt a csapat.

 

Szoboszlai Dominik két varázslatos gólja

Bár Szoboszlai a döntőben, valamint már a Fulham elleni elődöntőben sem léphetett pályára a sérülése miatt, egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy epizódszereplőként jutott volna el a Ligakupa-győzelemig.

A magyar játékos a tizenhat közé jutásért vívott meccsen a Leicester City, majd a negyeddöntőben a West Ham United ellen is bombagólt lőtt, ráadásul ezek a találatok nemcsak szépek voltak, hanem fontosak is, hiszen mindkét fordulóban Szoboszlai szerezte meg a vezetést, amit aztán a Liverpool már nem is engedett ki a kezéből.

A két gól is megtekinthető Szoboszlai Dominik varázslatos könyvében.

 

Borítókép: Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik az első közös trófeát ünnepli (Fotó: MTI/AP/Alastair Grant)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.