Milák Kristóf távollétében a VAR-döntött, mégpedig minket segítve a vb-n

A dohai vizes világbajnokságon úszásban a férfi 200 méter pillangó magyar szám is lehetne, de az olimpiai bajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf – aki tavaly váratlanul leállt az edzésekkel, és csak a közelmúltban kezdte újra a tréningeket – nincs ott Katarban. Márton Richárd, aki a 2022-es római Eb-n Milák mögött ezüstérmes lett, viszont ott van, és bejutott a döntőbe is; igaz, ehhez egy kizárás is kellett. Női 200 gyorson Pádár Nikolett, férfi 800 méter gyorson Rasovszky Kristóf is finalista lett.

2024. 02. 13. 19:00
MÁRTON Richárd
Doha, 2024. február 13. Márton Richárd a férfi 200 méteres pillangóúszás elõfutamában a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 13-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dohai úszó-vb-n ma délelőtt Márton Richárd 200 méter pillangón 1:56,54 perces idejével összesítésben a nyolcadik idővel lépett tovább az elődöntőbe – az egyéni csúcsa éppen két másodperccel jobb, az 1:54,54-et a tavalyi, fukuokai vb elődöntőjében úszta.

– Teljesen jó reggeli úszás volt. Tavaly volt Egerben egy verseny ugyanígy februárban, akkor három másodperccel rosszabb időt mentem. A forma rendben van, lelkileg is jól érzem magam. Úgy érzem, ha sikerül eljutnom a döntőig, akkor egy nagy csatára számíthatok, mint Fukuokában, viszont arra számítsanak az ellenfeleim, hogy ezúttal nem halok meg a végén – mondta a 24 éves Márton Richárd, aki Japánban a fináléban hetedik lett.

Márton este az első elődöntős futamban úszott, 50 méternél és 100-nál is ő fordult elsőként, de a végül csak ötödik lett, 1:56,04-gyel. Vagyis a délelőtti idejénél fél másodperccel jobbat úszott, ám erősen kérdéses volt, hogy ez elegendő lesz-e a döntőbe jutáshoz. Nos, hosszas videózás után elég lett, mert a második elődöntő győztesét, a lengyel Krzysztof Chmielewskit kizárták, és így Márton Richárd utolsóként, nyolcadikként becsúszott a fináléba.

 

Női 200 méter gyorson a 17 esztendős Pádár Nikolett délelőtt előfutamából 1:57,40 perces idővel futamgyőztesként, összesítésben a harmadik idővel került az elődöntőbe. Este itt a futamában holtversenyben negyedik lett 1:57,13-mal, és holtversenyben a hetedik helyen került be a szerdai döntőbe. 800 méter gyorson ugyancsak döntőbe jutott, mégpedig az ötödik helyen, és a 7:47,19 perces idejével megjavította a tavaly Fukuokában felállított 7:47,93-as egyéni csúcsát.

Borítókép: Márton Richárd (Fotó: MTI/Kovács Tamás)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.