Csodát tett a Fradi, idegenben fordított és bejutott a BL negyeddöntőjébe

Reménytelennek tűnő helyzetből készült a Ferencváros női kézilabdacsapata a francia Brest Bretagne elleni visszavágóra a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharcban, hiszen hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett az első meccsen. A tavaly BL-döntős Fradi igencsak felszívta magát az idegenbeli meccsre, és csodát tett: 31-26-ra győzött, és bejutott a legjobb nyolc közé.

2024. 03. 24. 19:27
Brest-FTC kézilabda Forrás: eurohandball.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel ezelőtt a sebeiket nyalogatták a Ferencváros játékosai, hiszen Érden 30-28-ra kikapott a csapat a 2021-ben BL-döntős Brest Bretagne ellen, ami után úgy tűnt, messze került attól, hogy bejusson a negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában, már csak azért is, mert az ellenfél már 22 tétmérkőzés óta veretlen volt, legutóbbi vereségét éppen Magyarországon, a Debrecen vendégeként szenvedte el még október végén.

A Fradi egyik vezére, Angela Malestein és lapunknak Márton Gréta is bizonygatta, hogy még nincs vége a párharcnak, van esély idegenben is kivívni a továbbjutást, de arra alighanem kevesen számítottak, ami Franciaországban történt. 

Angela Malestein volt a Fradi hőse, tíz gólt dobott Franciaországban. Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia

A kupagyőztes, a bajnokságban hibátlan Ferencváros két góljával indult a találkozó, a zöld-fehérek távoli lövései kiválóan működtek, így az sem jelentett gondot, hogy szélről hibáztak néhányszor. Emily Bölk és Andrea Lekic is remekelt támadásban, miközben a ferencvárosiak hátul hatástalanították a Brest veszélyes lövőit. Ennek eredményeképpen a 19. percben 12-7-re vezetett Allan Heine vezetőedző együttese. Ezt követően aztán az FTC kissé elbizonytalanodott, és hétperces gólcsendjét kihasználta a házigazda, mely 12-11-re felzárkózott. A szünetig azonban az FTC rendezte sorait, és a  pihenőig sikerült visszahizlalni négy találatra az előnyét.

Magyar szempontból nem indult jól a második félidő, három perc alatt egy találatra közelített a gyorsabb tempóra váltó házigazda (15-16). Egyenlíteni viszont nem tudott, mert a kapuban Janurik Kinga elkapta a fonalat, elöl pedig a holland jobbszélső, Angela Malestein remekelt, így a 47. percben már 23-18-ra vezetett a Ferencváros, hat perccel később pedig már 27-21 volt az állás. Az egyébként kevés kiállítást hozó találkozón 50 másodpercet kettős emberhátrányban kellett lejátszania a hajrához érve a Ferencvárosnak, két perccel a dudaszó előtt így is öt – összesítésben három – gól volt az előnye. Ebből pedig már nem engedte vissza riválisát a magyar klub, így a két fél hatodik egymás elleni találkozóján négy bresti siker mellett másodszor győzött a Ferencváros. Lényegében sima volt a vége. 

 

A Fradi és a Győr van ott a negyeddöntőben a BL-ben

A nyártól már a Ferencvárost erősítő Valerija Maszlova hétszer talált be a meccsen. A találkozó legeredményesebb játékosa azonban Malestein volt, aki tízszer vette be a hazai kaput, Bölk hét góllal, a második félidőben parádézó Janurik 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Szombaton a DVSC Schaeffler nagy csatában búcsúzott a legutóbbi három kiírásban diadalmaskodó Vipers Kristiansand ellen, így a Ferencváros, valamint a – nyolc között épp a címvédő norvégokkal találkozó – Győri Audi ETO maradt versenyben azért, hogy ott legyen a június első hétvégéjén Budapesten sorra kerülő négyes döntőben. A következő körben az Esbjerg vár az FTC-Rail Cargo Hungariára.

Női Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó:
Brest Bretagne (francia)–FTC-Rail Cargo Hungaria 26-31 (12-16)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.