Ismét telt ház várja a válogatottat – íme, a legfontosabb szurkolói információk!

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este Koszovót fogadja a Puskás Arénában. Az Európa-bajnokságra készülő csapat idei második felkészülési mérkőzése előtt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

2024. 03. 26. 10:34
Amikor itthon játszik, megtölti a lelátókat a magyar labdarúgó-válogatott. Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetségi kapitány vezette együttes a pénteki, Törökország elleni 1-0-s győzelem után idei második felkészülési meccsét vívja, 19.00-tól Koszovó lesz Magyarország ellenfele (tv: M4 Sport). A budapesti mérkőzésre minden jegy elkelt.

 

A BKK a közösségi közlekedést javasolja

Amint arról korábban beszámoltunk, a meccs kapcsán útlezárásokra kell számítani a fővárosban. Az MLSZ honlapján azt írták, lezárják 16 óra és 22.30 között a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, továbbá a Verseny utcát és az Istvánmezei utat. Részlegesen lezárják a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, valamint az Ifjúság út Dózsa György út és Stefánia út közötti részre sem lehet behajtani. Az aréna környékén korlátozott a parkolási lehetőség, ezért a BKK kéri, hogy a nézők a közösségi közlekedés járműveit vegyék igénybe. A BKK elsősorban a sűrűbben induló kötött pályás közlekedési eszközök (a 2-es és a 4-es metró, az 1-es villamos) és a Mol Bubi közbringarendszer igénybevételét javasolja. Gyalog a stadion nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól (a Verseny utcán át) is megközelíthető. A forgalmi változásokról a BKK oldalán bővebben is lehet olvasni.

 

A hazai szurkolók a Dózsa György út felől a III-as és VI-os, a Stefánia út felől a IX-es bejáratokon juthatnak be a stadion területére. Az egyszerűbb bejutás érdekében azt kérik, hogy az ülőhelyükhöz legközelebbi bejáratot részesítsék előnyben. A stadionba minden szurkoló kizárólag a jegyén található forgóvillacsoportnál (A/C/D/E/F) tud belépni. A mozgáskorlátozott nézők a XIII-as bejárat kivételével bárhol beléphetnek a stadion területére, és a B forgóvillánál tudnak bejutni a stadionba.

 

A szurkolói vonulás részletei

A válogatottat támogató ultracsoport, a Carpathian Brigade 17.00 órai találkozót hirdetett a Verseny utcába, onnan indul majd el 17.45-kor a szurkolói vonulás a stadion felé. 

 

Kapunyitás három órával a kezdés előtt

A Puskás Aréna kapui 16.00-kor nyitnak, a szervezők szerint érdemes lesz időben megérkezni, mert érdekes programok várják a drukkereket. A szurkolói zóna már kapunyitástól kezdve változatos programokkal vár kicsiket és nagyokat, az aktivitások között szerepel például az élő csocsó, az arcfestés, a labdalabirintus, a rúgássebesség-mérő, valamint freestyle-bemutató is. Emellett a stadionban ismét lehetőség lesz hivatalos válogatott- termékek megvásárlására – olvasható az Mlsz.hu-n.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.