Szoboszlai mezét akarja az egész ország + videó, galéria

Szoboszlai Dominik népszerűsége az egekben, ahogy az a Magyarország–Törökország barátságos mérkőzésen is kiderült. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya berúgta a büntetőt, ezzel győzött Marco Rossi csapata, majd készségesen nyilatkozott, de minden igényt nem elégíthetett ki, pedig az egész ország az ő mezét áhítja.

2024. 03. 23. 9:13
Magyarország, Törökország, Szoboszlai Dominik, mez, ország, népszerűség, nyilatkozik, értékelés
A Puskás Aréna minden pontján megjelentek a Szoboszlai mezét áhító transzparensek a törökök elleni meccsen Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint rendesen… A magyar labdarúgó-válogatott góljával győzte le soros ellenfelét, ezúttal Törökországot. A Liverpool klasszisa a kezezés miatt megítélt büntetőt értékesítette magabiztosan. A válogatott csapatkapitánya azonban nem volt maximálisan elégedett, amikor értékelte a törökök elleni meccset, kimondta, volt már ennél jobb is.

Magyarország, Törökország, Szoboszlai DOminik, mez, népszerűség, akarja, értékelés, Liverpool
Csillog Szoboszlai Dominik szeme. Élvezi a magyar szurkolók szeretetét Fotó: Csudai Sándor

– Szerintem játszottunk már jobban is, túlságosan kapkodtunk, pedig ha nyugodtabbak vagyunk, jobban ki tudtuk volna hozni a labdát. Jobban oda kell figyelnünk, de a legfontosabb a végeredmény – összegzett Szoboszlai Dominik.

Még poénra is futotta Szoboszlaitól

A Liverpool magyar kiválósága Schäfer Andrással is viccelődött.

 – Lehet, hogy ha a rehabilitációja alatt nem kondizott volna annyit, akkor a válla nem lógott volna be – utalt arra, hogy les miatt nem adták meg Schäfer gólját.

A saját játékáról szólva Szoboszlai hozzátette, tudatosan ment hátra a labdákért a védelembe, de néha talán túlságosan is mélyre húzódott, ezt majd ki kell elemezniük. 

 

Szoboszlainak a játékon és az újságírók rohamán felül volt még egy feladata. Egy teljesíthetetlen feladata…  Az egész ország az ő mezét akarja, miként arról a Puskás Arénában is meggyőződhettünk. Boldogok a ritka szerencsések.

A mérkőzés utáni értékelésében beszélt a visszatérő Gulácsi Péterről és természetesen a magyar válogatottban debütáló Dárdai Mártonról is szólt. Rossi ezúttal is méltatta Szoboszlait, de az sem hallgatta el, a csapatkapitány – csakúgy, mint és Varga Barnabás − játszott már jobban is.

Marco Rossi: Szoboszlai is volt már jobb

– Dominik a legtehetségesebb játékosunk, aki ötven-hatvan méteres távolságba is el tudja juttatni a labdát, adott esetben a feltolt védősor mögé. Amikor lehetőségünk, területünk nyílt támadni, azokat nem tudtuk jól kihasználni, az utolsó passzok, a befejezések nem voltak pontosak, a Szoboszlai, Sallai, Varga támadóhármasnak nem ez volt a legjobb estéje − jegyezte meg a magyar válogatott szövetségi kaptánya.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.