Schäfer a könnyeiről, Szoboszlai meg kulimunkáról beszélt a törökverés után + videó

Schäfer Andrásnak és Gulácsi Péternek volt a leginkább érzelmekkel teli a magyar labdarúgó-válogatott Törökország elleni felkészülési meccse hatvanezer néző előtt a Puskás Arénában, hiszen mindketten másfél évnyi mélypont után tértek vissza a nemzeti csapat kezdőjébe. Schäfer a könnyeivel küszködött az öltözőben, Szoboszlai Dominik pedig kulimunkáról beszélt.

2024. 03. 23. 6:05
20240322__MI_021
Szoboszlai Dominik és Schäfer András ünneplik a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-s győzelmét Törökország ellen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos volt, hogy jól kezdje az évet a magyar válogatott, állapította meg a Törökország elleni 1-0-s győzelem után a péntek késő este összegyűlt újságírók előtt. A Lipcse kapusa és is meghatottan nyilatkoztak, mindketten a 2022. szeptemberi, olaszok elleni vereség után tértek vissza most a pályára a válogatottban, amely nélkülük tizenkét meccsen veretlen maradt. A sorozat immáron velük nyúlt tizenhárom találkozóra pénteken.

– Amikor távol kerülsz a csapattól, akkor realizálódik benned, mit jelent ez az egész – fogalmazott Gulácsi. – Ha benne vagy a mókuskerékben, akkor csak jössz és teszed a dolgod, de most másfél év után visszajönni sokkal inkább érzelmekkel teli volt, mint előtte bármikor.

Gulácsi Péter Magyarország Törökország
Gulácsi Péter remek formában tért vissza a válogatottba. Fotó: Mirkó István

Hasonló húrokat pengetett meg Schäfer András is, aki olyan mélyen volt a sérülései miatt tavaly, hogy komolyan aggódott érte, és az is benne volt a pakliban, hogy végleg felhagy a futballal. Erre Gulácsihoz hasonlóan ő is remek teljesítménnyel tért vissza a válogatottba.

– Nem képzeltem el, hogy éltetni fognak, hogy ordítanak majd a nevemnél – árulta el Schäfer. – Hálás vagyok, hogy újra itt lehetek panaszmentesen. Az pedig, hogy ekkora bizalmat kapok a szövetségi kapitánytól, a játékostársaktól, a szurkolóktól, talán erre vagyok a legbüszkébb eddigi életemben.

 

Schäfer azért megjegyezte, hogy az első félidőben nem volt eléggé éles a csapat, szünet után viszont feljavult a játék, Varga Barnabás helyzeténél korábban is eldőlhetett volna a meccs, és ugye ő is gólt lőtt, amit les miatt elvettek a hosszabbításban. – Tizenhárom meccs óta veretlen a csapat, haladunk egy úton, és reméljük, hogy a formaidőzítés az Eb-n lesz a legjobb – tette hozzá az Union Berlin középpályása.

 

Szoboszlai poénja szerint Schäfer túl sokat kondizott

viccesen odaszólt egyet Schäfernek a lesgólja miatt: – Lehet, hogy ha a rehabilitációja alatt nem kondizott volna annyit, akkor a válla nem lógott volna be.

A csapatkapitány komolyabban is értékelte a törökök elleni meccset, a saját játékáról azt mondta, hogy tudatosan ment hátra a labdákért a védelembe, de néha talán túlságosan is mélyre húzódott, ezt majd ki kell elemezniük. – Szerintem játszottunk már jobban is, túlságosan kapkodtunk, pedig ha nyugodtabbak vagyunk, jobban ki tudtuk volna hozni a labdát. Jobban oda kell figyelnünk, de a legfontosabb a végeredmény – jelentette ki a Liverpool alapembere.

Alábbi videónkban Schäfer az öltözői könnyeiről, Gulácsi a visszatéréséről, Szoboszlai pedig a rá háruló kulimunkáról is beszélt:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.