Fontos, a magyar válogatottat is érintő döntést hozott a németek szövetségi kapitánya

A hétvégén több felkészülési mérkőzést rendeznek világszerte, a szombati kínálatból pedig két párosítás is kiemelkedik: a világbajnoki ezüstérmes Franciaország a négyszeres vb-győztes Németországot, az Eb-döntős Anglia pedig az ötszörös világbajnok Brazíliát fogadja. A németek szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann fontos bejelentést tett pénteken.

2024. 03. 22. 19:00
Julian Nagelsmann már most kijelölte az Európa-bajnokság német kezdőkapusát. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei az Európa-bajnokság éve, ezért a tavaszi barátságos mérkőzések is már a tornára való felkészülést szolgálják. A magyar labdarúgó-válogatott pénteken Törökország ellen lép pályára.

 

Nagelsmann kitart Neuer mellett

A szombati kínálat egyik kiemelkedő összecsapása a francia–német (21.00, tv: Spíler2) találkozó lesz. A német szövetség szerdán jelentette be, hogy sem Franciaország, sem pedig a március 26-án, Frankfurtban, Hollandia ellen sorra kerülő mérkőzésen nem léphet pályára Manuel Neuer, aki azt követően hagyta el a csapat edzőtáborát, hogy a combjában kisebb izomszakadás keletkezett. A 37 éves, világbajnok kapus az első diagnózis szerint várhatóan két hétig lesz harcképtelen. Neuer kiválása miatt Marc-Andre ter Stegen véd a két felkészülési találkozón, de Nagelsmann közölte, hogy a Barcelona kapuvédője csak átmeneti megoldás lesz.

– Manuel csak kisebb sérülést szenvedett, nem nyolc hónapra dőlt ki. Szerencsére két világklasszis kapusunk van, és most Marc jut lehetőséghez – jelentette ki a franciák elleni mérkőzés helyszínén, Lyonban a szakvezető, aki hozzátette: Neuer lesz a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő németek első számú kapusa a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

NEUER, Manuel
Manuel Neuer bár jelenleg sérült, továbbra is élvezi a szövetségi kapitány bizalmát. Fotó: Illyés Tibor

A kontinenstorna A csoportjában június 19-én, Stuttgartban rendezik meg a magyar–német találkozót. Ebben a négyesben szerepel még a skót és a svájci együttes is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.