Rossi még nem hívta fel a La Liga egyetlen magyar játékosát, „Budapest császárát”

U21-es labdarúgó-válogatottunk csütörtökön 14 órakor a Hidegkuti Nándor Stadionban felkészülési mérkőzést játszik Moldova ellen. Szélesi Zoltán szövetségi edző számíthat a spanyol élvonalban idén bemutatkozott, a La Liga harmadik helyén álló Girona alkalmazásában álló Yaakobishvili Antal játékára is. A 19 éves, 193 centi magas védő egyelőre nem foglalkozik azzal, hogy akár Marco Rossi is számításba vehetné a felnőttválogatottnál, és szövetségi kapitány eddig még nem is kereste.

2024. 03. 20. 9:21
Yaakobishvili Antal Fotó: Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 21-én a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a Girona hazai pályán 5-1-re nyert a Sevilla ellen. A Girona csapatában szerepet kapott Yaakobishvili Antal is, s személyében így több mint tíz év után játszott újra magyar játékos a spanyol élvonalban. Egészen pontosan legutóbb 2013. június elsején szerepelt magyar játékos La Liga-meccsen, mégpedig Pintér Ádám a Zaragoza csapatában az Atlético  Madrid ellen. Az, hogy a Girona keretébe tartozó, U21-es válogatott, 19 éves Yaakobishvili Antal – akinek az édesapja grúz, de Budapesten született – a Sevilla ellen lehetőséget kapott, nem volt teljesen váratlan, hiszen azon a héten a Rayo Vallecano elleni spanyol Király Kupa-mérkőzésen már bemutatkozott. A Girona 3-1-re nyert, és a középhátvédet akkor a szünetben cserélte be Míchel Sánchez vezetőedző.

Yaakobishvili Antal a Sevilla ellen mutatkozott be a La Ligában
Yaakobishvili Antal a Sevilla ellen mutatkozott be a La Ligában Fotó: MTI/EPA/EFE/Siu Wu

Honfitársunk pedig a La Ligában  remek teljesítménnyel debütált. A 30. percben csapata 3-1-es vezetésénél lépett pályára, miután a védelemben a spanyol Juanpe megsérült. Akit Yaakobishvili kiválóan pótolt. A 42 passzából 37 volt sikeres, hét indításából öt, háromszor tisztázott, kétszer szerelt, hét párharcából négyet megnyert. A Girona X-oldala egyenesen Budapest császárának nevezte!

Tény, Yaakobishvili akkor azért is léphetett pályára, mert a Girona több védője is sérült is volt, s mivel elég gyorsan felépültek, a továbbra is az első csapattal készülő magyar védő azóta egyelőre csak a kispadig jutott el. Múlt szombaton is onnan nézte, hogy a Girona 1-0-ra veszít a Getafe vendégeként. A La Ligában a Real Madrid (72 pont) és a Barcelona (64) mögött azonban a Girona 62 pontjával a harmadik helyen áll, a negyedik Bilbaónak pedig csak 56 pontja van.

Yaakobishvili Antal: Nem olvasok sportújságokat, portálokat

Yaakobishvili Antal jelenleg a magyar U21-es válogatott tagjaként a csütörtöki, Moldova elleni barátságos találkozóra készül.

– Szerintem jól kezeltem a hirtelen jött lehetőséget, mindent ugyanúgy csinálok, mint a bemutatkozásom előtt. Nem olvasok sportújságokat, portálokat, ez is segít, hogy elkerüljenek a velem kapcsolatos hírek. Nem egy embert ismerek, aki ígéretes játékos volt, ám a feje miatt nem futott be nagy karriert, ebből tanulva szeretném, ha csak a játékra összpontosítanék. Ezzel együtt hozzám is eljutott, hogy többen azt vizionálták, szövetségi kapitány számításba vehet a felnőttválogatottban, de ezekkel a híresztelésekkel egyáltalán nem foglalkozom, nem beszéltem még az olasz mesterrel – nyilatkozta Yaakobishvili Antal a Nemzeti Sportnak.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.