BL: „Ismerjük, milyen Simeone” – lökdösődés az oldalvonalnál + videó

Az Atlético Madrid sokáig fölényben játszott, végül 2-1-es előnyt szerzett a németországi visszavágóra a Borussia Dortmund ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője ezúttal is ezer fokon égett a BL-meccsen, s az ellenfél sportigazgatója, Sebastian Kehl alaposan kihozta a sodrából. Simeone néhány lökéssel jelezte Kehlnek, hogy menjen vissza a helyére.

2024. 04. 11. 5:05
Diego Simeone Sebastian Kehl Atlético Madrid Borussia Dortmund Bajnokok Ligája
Diego Simeone és Sebastian Kehl nézeteltérése az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-negyeddöntőjén Fotó: Sky Austria
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diego Simeone nagyon elégedett lehetett a kezdéssel. Az Atlético Madrid letámadása megzavarta a Borussia Dortmund védelmét, a spanyolok nagyon korán vezetést szereztek, majd a szünetre már 2-0-s előnyben vonulhattak. Simeone csapata mindent megtett a harmadik gól megszerzéséért is, egy alkalommal az Atlético annak ellenére vezetett végig egy ellentámadást, hogy az ellenfél játékosa, Emre Can a földön feküdt. Sebastian Kehl, a Dortmund sportigazgatója ezt kérte számon az argentin mesteren, aki a maga módján válaszolt a kritikára.

Diego Simeone Edin Terzic Atlético Madrid Borussia Dortmund Bajnokok Ligája BL
Diego Simeone a BL-negyeddöntő végén már jó hangulatban fogadta kollégája, Edin Terzic gratulációját (Fotó: UEFA)

Simeone talán amiatt is frusztrált volt, hogy a támadásból nem lett semmi. Ami biztos, az argentin edző kétszer is meglökte Kehlt, és lehet, hogy itt sem állt volna meg, ha az Atlético padjáról nem érkezik Simeone asszisztense, Nelson Vivas, hogy visszairányítsa a vezetőedző figyelmét a mérkőzésre.

– Egy pályán történt jelenetről volt szó köztünk. Ő és én tudjuk, mi volt az – mondta az esetről Kehl a német Sky Sportnak.

A Dortmund edzője, Edin Terzic sem akart túl sokat beszélni az esetről.

– Tudjuk, hogy itt nem csak a tizenegy pályán lévő játékosra van szükség, és a technikai zónában is forrhatnak az indulatok, ez nem újdonság.

„Ismerjük, milyen Simeone”

Michael Ballack, a korábbi német labdarúgó televíziós szakértőként mondta el a véleményét.

– Mind ismerjük, hogyan viselkedik az Atlético, beleértve a vezetőedzőt is. Nem lehet mindent elfogadni. Ismerjük, milyen Simeone a partvonalnál. Mivel a játékvezető nem avatkozott közbe, szükséges volt megróni Simeonét. Sebastian Kehl úgy érezte, hogy ezt neki kell megtennie.

Simeone reálisan értékelte a meccset

Az argentin szakember a futballra koncentrált a lefújás után.

– Az első félidőben fölényben játszottunk, 60-70 percen át igazán jól futballoztunk, irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést. De a Dortmund cseréi nagyszerűen játszottak, 2-1-re feljött az ellenfél, és a végén majdnem kiegyenlített. Örülök a győzelemnek, még ha tudom is, hogy szenvednünk kell majd Németországban. Ki kell használnunk a megnyíló területeket – mondta az Atlético vezetőedzője.

 

Edin Terzic, a Dortmund vezetőedzője így látta a párharc első meccsét:

– Az első harminc percben nem játszottunk elég jól, túl sokat hibáztunk. Utána viszont sikerült megmutatnunk, mire vagyunk képesek, a döntetlen nem lett volna érdemtelen. Minden nyitott a visszavágó előtt.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első meccsek

Paris Saint-Germain (francia)–Barcelona (spanyol) 2-3 (0-1), gólszerzők: Dembélé (48.), Vitinha (51.), illetve Raphinha (37., 62.), Christensen (77.)

Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 2-1 (2-0), gólszerzők: De Paul (4.), Samuel Lino (32.), illetve Haller (81.)

 Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.