A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Visszatér az ír botrányhős, Conor McGregor három év után újra harcot vállal

Hivatalos megerősítést nyert, hogy Conor McGregor csaknem három év után visszatér az oktogonba, az ír ketrecharcos botrányhős a UFC júniusi gáláján Michael Chandlerrel csap össze. A korábbi világbajnok McGregor legutóbb brutális sérülést szenvedett 2021-ben.

2024. 04. 14. 11:34
McGregor, Conor
Los Angeles, 2020. január 27. Conor McGregor ír bokszoló, harcmûvész érkeznek a Grammy-díjak 62. átadási ünnepségére a Los Angeles-i Staples Centerben 2020. január 26-án. Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Conor McGregor az utóbbi két és fél évben egyetlen meccset sem vívott, legutóbb 2021-ben Dustin Poirier ellen állt ki, amikor egy rossz lépés után eltört a bokája, úgy kapott ki. Azóta az ír visszavonulása is terítéken volt, de már tavaly év végén pedzegette a visszatérését.

Mayweather, Floyd; McGregor, Conor
Conor McGregor újra harcot vállal. Fotó: MTI/Armando Arorizo

Mindez most valósággá vált, ugyanis a legnépszerűbb MMA-sorozat, a UFC ügyvezetője, Dana White szombaton este hivatalosan is megerősítette McGregor visszatérését. A nagy nap június 29-én jön el a UFC 303-as gáláján Las Vegasban, az ellenfél pedig Michael Chandler lesz.

McGregor és Chandler is háromszor veszített a legutóbbi négy meccsén. Utóbbi 2022 novemberében bunyózott utoljára, és McGregorhoz hasonlóan Dustin Poirier-től kapott ki.

Kicsoda Conor McGregor?

Az ír ketrecharcos 2013-ban került a UFC-be, és 2016-ban Eddie Alver legyőzésével sportági történelmet írt, ugyanis ő lett az első, aki egyszerre két bajnoki címet (pehely- és könnyűsúly) birtokolt. Akkoriban ugrott meg az MMA népszerűsége globális szinten, a húzónév pedig Conor McGregor lett.

Az embereket komolyan foglalkoztatta, hogy egy MMA-s mire menne egy bokszoló ellen. Ezt lovagolta meg McGregor és a profi boksztól 2015-ben veretlenül visszavonuló Floyd Mayweather. A hivatalos bokszszabályok alapján rendezett meccsüket Mayweather a tizedik menetben technikai KO-val nyerte meg. McGregor vesztes félként is harmincmillió dollárt keresett, majd a UFC-be visszatérve valóban nagy pofont kapott 2018-ban. Habib Nurmagomedov egy negyedik menetben bemutatott fojtással váratlanul simán elintézte az írt, aki azóta is lejtmenetben van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.