Már a légióséletre készül Lisztes Krisztián, de előtte még megvalósítaná egy célját a Fradival

Hová tűnt Lisztes Krisztián? – kérdezhették egymástól a Fradi szurkolói, hiszen a 18 éves labdarúgó 2024 tavaszán alig-alig bukkant fel a bajnokcsapat keretében. Ifjabb Lisztest sérülés hátráltatta, a vasárnapi, MTK Budapest elleni bajnokin viszont újra a kezdőcsapatban szerepelhetett, és korábbi formájában tündökölt.

2024. 04. 29. 20:20
Lisztes Krisztián Branko Pauljevics Ferencváros Újpest
Lisztes Krisztián egyelőre az utolsó mérkőzéseire készül a Ferencváros mezében. Fotó: Polyák Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 19. születésnapját május 6-án ünneplő Lisztest a vasárnapi, 2-1-es Fradi-sikerrel végződött MTK–Ferencváros bajnoki kezdő tizenegyébe jelölte a bajnokcsapat vezetőedzője, Dejan Sztankovics. Nagy szó volt ez, hiszen ezt megelőzően legutóbb tavaly december 17-én, a ZTE elleni meccsen volt kezdő az NB I-ben a támadó, aki az őszi idényben a gólkirályi címét minden bizonnyal megvédő Varga Barnabás mögött csapata legeredményesebbje volt a bajnokságban szerzett hat találatával. A biztató őszt egy nehezebb időszak követte: Lisztes megsérült a Fradi januári spanyolországi edzőtáborában, majd bár egy februári – éppen az MTK ellen lejátszott – bajnokin 23 perc erejéig visszatért, bokasérülés miatt hosszabb időszakra „eltűnt”.

Budapest, 2024. április 28.
Lisztes Krisztián, a Ferencváros (b) és Kocsis Gergõ, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott MTK Budapest - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Hidegkuti Nándor Stadionban 2024. április 28-án. A Ferencváros 2-1-re gyõzött.
A fiatal támadó mérlege az MTK ellen: gól, gólpassz. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Ifjabb Lisztes Krisztián március végéhez közeledve újra a kerettel edzhetett, március 31-én, a Mezőkövesd otthonában lejátszott meccsen pedig a kispadra is leülhetett. Ott és a következő két bajnokin sem jutott szóhoz, április 14-én, Zalaegerszegen viszont csereként beszállhatott. Ezt követően április 21-én a Ferencváros NB III-ban szereplő tartalékcsapatában játszhatott hosszú idő után újra 90 percet. A Fradi azon a hétvégén a Kisvárda legyőzésével biztosította be sorozatban hatodik élvonalbeli elsőségét.

 

Hiányoztak a játékpercek

– A bajnoki cím megnyerését meg tudtam élni rendesen a csapattal, hiszen nekem is volt benne szerepem, az ősszel rúgtam pár gólt, illetve játszottam is több meccsen. A kupát azért remélem, hogy közösen fogjuk behúzni – mondta lapunknak Lisztes Krisztián, aki vasárnap góllal és gólpasszal vette ki a részét az MTK elleni 2-1-es sikerből. – Nagyon boldog vagyok, hogy újra a kezdőcsapatban szerepelhettem, hiányoztak már a játékpercek. A formáról még nehéz beszélni, hiszen mindössze két meccsen szerepeltem az elmúlt időszakban, de az MTK elleni bajnokin jól éreztem magam. Nehezen éltem meg, amikor nem játszottam, nem volt könnyű a sérülés után visszaszerezni a helyemet. Nehéz időszak volt, de a vasárnapi meccs pozitív löketet ad.

LISZTES Krisztián
Lisztes Krisztián tavaly tavasszal robbant be a Ferencvárosba. Fotó: Illyés Tibor

Lisztes Krisztián 2023 tavaszán, szinte egyik meccsről a másikra „robbant be” a Fradiba, miután az akkori tréner, Sztanyiszlav egy Fehérvár elleni bajnoki szünetében becserélte, majd az ő két találatával mentett pontot a Ferencváros. Lisztes utána további három gólt szerzett, és mivel jól kezdte a 2023/2024-es szezont, több klub is felfigyelt rá. Végül tavaly szeptemberben jelentették be, hogy a korábbi Bundesliga-győztes, 2022-ben Európa-ligát nyert Eintracht Frankfurt szerződtette, ám a németeknél csak 2024 nyarán kezdi meg a munkát.

– Július elején kezdődik meg a Frankfurt felkészülése, akkor kell először csatlakoznom a csapathoz – árulta el Lisztes, akit még három bajnoki mérkőzésen, valamint a Magyar Kupa Paks elleni döntőjében láthatnak a Ferencváros szurkolói. – Készülök a légióséletre, de fejben még a Fradiban járok. Várom, hogy mit hoz a folytatás, de van még dolgom Budapesten is. Minden hátralévő meccsünket szeretnénk megnyerni, ahogy az a Ferencvároshoz méltó. Számunkra most a kupadöntő lesz a legfontosabb, szeretnénk duplázni az idén.

 

Komoly szereplője lehet a magyar labdarúgásnak

Lisztes MTK elleni teljesítménye mellett a Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics sem ment el szó nélkül.

– Lisztes Krisztián remekül játszott, újra megmutatta tehetségét. Nagyra tartom, hiszek benne, hogy ha így folytatja a fejlődést, komoly szereplője lehet a magyar labdarúgásnak. Munkája és kitartása példaértékű, és bár még van mit fejlődnie, biztos vagyok benne, hogy a jövőben kiemelkedő teljesítményt fog nyújtani – nyilatkozta a szerb szakember.

A Ferencváros a május 15-én sorra kerülő kupadöntő előtt vasárnap a Debrecent fogadja, majd május 11-én a Diósgyőr vendégeként lép pályára a bajnokságban.
Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.