Szoboszlai Dominik a kispadra szorult, a Liverpool rémálma valósággá vált

A címvédő Manchester City szombati sikere után győzelmi kényszerben lépett pályára vasárnap a Liverpool a Premier League 33. fordulójában. Az alsóházhoz tartozó Crystal Palace azonban nagyon nehéz feladat elé állította a Vörösöket. Szoboszlai Dominik a kispadon kezdett, a második félidő elején küldte pályára Jürgen Klopp. A Liverpool azonban hiába dolgozta ki egymás után a helyzeteket, 1-0-ra kikapott.

2024. 04. 14. 16:57
Liverpool Crystal Palace Premier League
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa a Brighton elleni mérkõzésen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. március 31-i játéknapján Liverpoolban.
Szoboszlai Dominik a második félidőre szállt be a Liverpool Crystal Palace elleni meccsébe Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atalanta elleni csütörtöki súlyos, 3-0-s hazai vereség után gyors javításra volt szükség: az angol bajnoki címért küzdő Liverpool vasárnap a Premier League-ben a Crystal Palace-t fogadta. aki az olaszok elleni Európa-liga-meccs utolsó gólja előtt hibázott, ezúttal csak a kispadon kapott helyet. A második félidőre Jürgen Klopp pályára küldte Szoboszlait, de addigra már hátrányban volt a Liverpool.

Liverpool 
Szoboszlai Dominik (b) és Trent Alexander-Arnold, a Liverpool játékosa melegít az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Crystal Palace mérkõzés elõtt a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 14-én.
Premier League
Szoboszlai Dominik és is a Liverpool cserejátékosai között melegített a meccs előtt. (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

A Liverpool ugyan a vártnak megfelelően több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, gólt mégis a Crystal Palace szerzett, a 14. percben Eberechi Eze szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

 

Szoboszlai Dominik nem sokáig maradt a Liverpool padján

Jürgen Klopp érezte, hogy változtatásra van szükség, Endo Vataru helyett a második félidőre már Szoboszlai Dominik futott ki a pályára.

A magyar játékos maga is próbálkozott átlövéssel a második félidőben, de jócskán kapu fölé tüzelt.

A gólpasszhoz sokkal közelebb járt Szoboszlai, amikor az elé kirobbanó Henderson kapus mellett Diogo Jotához passzolt, a szintén csereként beküldött portugál azonban az üres kapu helyett a vendégek egyik védőjébe bombázta a labdát.

Nem ez volt az egyetlen nagy helyzet, amit a Vörösök kihagytak, ám amíg a címvédő Manchester City egy nappal korábban öt gólt is ünnepelhetett, a Liverpool egyetlen találatot sem tudott begyötörni, így kétpontos hátrányba került a Cityvel szemben a tabellán.

 

Liverpool: három nap alatt két vereség

A Liverpool a hetet még úgy kezdte, hogy a Premier League-aranyéremben és az Európa-liga-győzelemben is bízhatott. Az Atalanta elleni 3-0-s és a Crystal Palace elleni 1-0-s vereséggel azonban három napon belül mindkettőtől távolabb került Szoboszlai Dominik csapata.

Nem a Liverpool volt az egyetlen bajnokesélyes, amelyik botlott a fordulóban: az Arsenal szintén hazai pályán kapott ki a Bajnokok Ligájába igyekvő Aston Villától, így a forduló győztesének egyértelműen a Manchester City tekinthető.

Premier League, 33. forduló

szombat:
Newcastle United–Tottenham Hotspur 4-0
Brentford–Sheffield United 2-0
Burnley–Brighton 1-1
Manchester City–Luton Town 5-1
Nottingham Forest–Wolverhampton Wanderers 2-2
Bournemouth–Manchester United 2-2

vasárnap:
Liverpool–Crystal Palace 0-1
West Ham United–Fulham 0-2
Arsenal–Aston Villa 0-2

hétfő:
Chelsea–Everton 21.00

Az élcsoport:
1. Manchester City 73 pont/32 meccs
2. Arsenal 71/32
3. Liverpool 71/32

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.