Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

A Juventus edzőjelöltje titkolózott a Zebrák elleni gólzáporos döntetlen után

Hétfő este a Juventus háromgólos hátrányból felállva mentett pontot a Bologna otthonában a Serie A utolsó előtti, 37. fordulójának rangadóján. Egy esetleges győzelemmel bármelyik csapat óriási lépést tett volna a bronzérem bebiztosítása felé, így viszont az Atalanta lehet a nevető harmadik. A Bologna így is ünnepelt, a Bajnokok Ligája-indulást kivívó csapat sikeredzője, Thiago Motta is örvendezett, arról viszont nem árult el semmit, hogy tényleg éppen ő lesz-e a Juventus új szakvezetője.

2024. 05. 21. 8:34
Thiago Motta Juventus Bologna Serie  A
Thiago Motta történelmi sikert ért el a Bologna kispadján Fotó: Getty Images/Simone Arveda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bologna védője, Riccardo Calafiori a Serie A 37. fordulójáig várt arra, hogy gólt szerezzen, a Juventus kapuját viszont kétszer is bevette a hétfő esti rangadón. A Juventus azonban felállt 3-0-s hátrányból, így sorozatban hatodik bajnokiján is döntetlent játszott, s versenyben maradt még a bronzéremért. Ám ami az olasz rekordbajnok Juventusnál nem nagy siker, az a Bolognának annál inkább: Thiago Motta vezetőedzőt nem törte le az elherdált előny, a klub történetének első Bajnokok Ligája-indulását ünnepelte csapatával együtt. Más kérdés, hogy a BL-ben már egyáltalán nem biztos, hogy Motta irányítja a piros-kékeket, a szerződése az idény végén lejár, s a hírek szerint éppen a Juventushoz tart – akárcsak a duplázó Calafiori.

Bologna Juventus Serie A
A Bologna játékosainak nem szegte kedvét a Juventus ellen elherdált előny, az EU-zászlóval ünnepelték a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolását (Fotó: X/Bologna FC 1909)

Motta kínosan ügyelt arra, hogy a jövőjével kapcsolatban semmit ne áruljon el a lefújás után.

– Beszélünk majd a jövőről a klubelnökkel, és együtt jelentjük be a döntést. Ez most az ünneplés pillanata – szögezte le. A negyvenegy éves szakembert 2022 őszén nevezték ki a klub élére, a tavalyi idényben kilencedik lett a Bolognával, ami tizenegy év óta a csapat legjobb eredménye volt. Idén azonban rátett még néhány lapáttal, a Bologna az évezredben először léphet ki a nemzetközi porondra, s rögtön a Bajnokok Ligája főtábláján méretheti meg magát.

Nem véletlen, hogy Motta ázsiója megnőtt, s a szakember is elárulta, hogy nem is álmodott hasonló idényről.

– Senki sem várta ezeket az eredményeket, de a srácok az első naptól kezdve folyamatosan magasabbra akarták tenni maguknak a lécet, tisztelték egymást, remek volt a csapatszellem.

A Juventust a rangadón az ideiglenesen kinevezett uruguayi Paolo Montero irányította, miután Massimiliano Allegrinek a megnyert kupadöntő után megköszönték a munkáját.

Bologna, Juventus, Atalanta? Furcsán dől el a bronzérem

A Bologna és a Juventus is úgy várta a rangadót, hogy a győzelemmel a legyőzöttet már biztosan megelőzi a tabellán. Ehelyett maradt mindkét csapat 68 pontos, s a 66 pontos Atalanta mindkettejüket megelőzheti.

Ugyanis a bergamóiak csak egy héttel az utolsó forduló után fejezik be a bajnokságot, szerdán a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-döntő vár az Atalantára, s a nemzetközi, valamint a hazai kupamenetelés miatt nem lehetett korábban pótolni a kék-feketék Fiorentina ellen elmaradt meccsét.

Az már biztos, hogy az olasz klubok erős idei szereplésének köszönhetően a Bologna, a Juventus és az Atalanta is a Bajnokok Ligájában szerepel a 2024/25-ös idényben, akárcsak a bajnok Inter és az ezüstérmes AC Milan.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.