Bartucz ránk ijesztett, aztán Imre Bence helyreállította a rendet

A magyar férfi-kézilabdaválogatott a várakozásoknak megfelelően lényegében már a selejtező első mérkőzésén biztosította a helyét a 2025-ös horvát, dán, norvég közös rendezésű 2025-ös világbajnokságon. Chema Rodríguez együttese a kissé döcögős első félidő után simán, 33-26-ra győzött, ami után a vasárnapi, veszprémi visszavágó formaság csupán. A magyar válogatott azután már tényleg megkezdheti a felkészülést a párizsi olimpiára.

2024. 05. 09. 19:31
BARTUCZ László, magyar kézilabda-válogatott, Imre Bence, magyarország, litvánia, vb-selejtező
Bartucz László Litvánia ellen is jól védett Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszul kezdődött a meccs. Az első támadásban Bánhidi eladta a labdát, majd az ellenakcióból Antanavicius a felső lécet találta el, Virbauskas a labda után vetődött, s közben ott rúgta meg Bartuczot, ahol férfiembernek a legjobban fáj. A magyar kapus néhány másodpercig fájdalmasan fetrengett, majd – akárcsak a grundon – felpattant, ugrált párat a sarkán és folytatta a játékot.

Imre Bence, magyar kézilabda-válogatott, vb-selejtező, Litvánia
Imre Bence 11 gólt lőtt a litvánoknak. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Ezután Ancsin találatával megszereztük a vezetést, majd meglepetésre a litvánok fordítottak 4-2-re. A magyar válogatott az első félidő derekán, Imre Bence góljával vezetett ismét (7-8), de a fordulat ekkor még nem jött el. A mieinknek a román játékvezető hölggyel is meggyűlt a bajuk, Bodót kiállították, majd reklamált, amiért újabb két percet kapott. Majd Szöllősit is kiállították, ennek ellenére már a szünetben Chema Rodríguez együttese vezetett 13-11-re.

A második félidőben gyorsan eldőlt a meccs. 15-14-ről a mieink zsinórban öt góllal elhúztak 20-14-re, s innen már nem volt visszaút. Különösen Imre Bence volt elemében, aki 11 gólig jutott, de Ancsin is szépen termelt (8).

A magyar válogatott vezetett már kilenc góllal is, tízig nem jutott, végeredményben héttel, 33-26-ra nyert, ami után a vasárnapi visszavágó Veszprémben csupán formaság.

Chema Rodríguez csak a második félidővel elégedett

– A végeredménnyel, a hétgólos győzelemmel elégedett vagyok, de azzal a munkával, amit ma végeztünk, nem teljesen. Az első félidőben úgy kézilabdáztunk, ahogy mostanában nem, a koncentráció nem volt megfelelő, a második félidő már sokkal jobb volt minden tekintetben. Ezt figyelembe véve örülhetünk a végül is biztos győzelemnek. Vasárnap Veszprémben arra törekszünk, hogy végig jó teljesítményt mutassunk. Várjuk a szurkolókat, szeretnénk jó játékot mutatni nekik, hiszen mindig nagy támogatást nyújtanak – értékelte a meccset Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A szomszédban is lesznek vb-meccsek

A 2025-ös világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz, rajtuk kívül tagja már a mezőnynek Svédország, Franciaország, Németország, Bahrein, Japán, Kuvait, Katar, Algéria, a Zöld-foki Köztársaság, Egyiptom, Guinea, Tunézia, Argentína, Brazília, Chile, valamint a két szabadkártyás csapat egyikeként az Egyesült Államok. A január 14. és február 2. között sorra kerülő vb mérkőzéseinek Zágráb, Split, Varasd, Porec, Dubrovnik, Koppenhága, Herning, Trondheim, Stavanger, Drammen és Oslo ad otthont. Varasd, de még Zágráb is itt van szinte a szomszédban, jó lenne, ha a magyar válogatott két helyszínen minél több meccset játszana.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.