Bejelentés: még évekig biztosan Budapesten rendezik meg a női kézilabdázók csúcseseményét

A női kézilabda Bajnokok Ligája szombaton kezdődő négyes döntőjének felvezetéseként az Európai Kézilabda-szövetség és az EHF Marketing, a Magyar Kézilabda-szövetség és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. pénteken közösen jelentette be, hogy 2027-ig biztosan Budapest lesz a BL-végjáték házigazdája.

2024. 05. 31. 18:04
Tavaly mindkét napon telt ház előtt játszottak a csapatok az MVM Dome-ban a női kézilabda BL négyes döntőjében. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest a kezdetek, azaz 2014 óta házigazdája a négyes döntőnek, az idei a tizedik ilyen esemény a magyar fővárosban. Korábban, 2014 és 2021 között a Papp László Budapest Sportaréna volt az esemény helyszíne, míg 2022 óta az akkor átadott MVM Dome-ban csapnak össze a legértékesebb európai klubtrófeáért a legjobb csapatok.

Az MVM Dome marad a helyszín

– A 2027-ig tartó új közös megállapodás fontos lépés a női kézilabda továbbfejlesztése szempontjából – idézte Michael Wiederert, az Európai Kézilabda-szövetség elnökét a Magyar Nemzetnek is eljuttatott közlemény. – 2014 óta új magaslatra emeltük a sportágat és a női szakágat, olyan platformot és nyilvánosságot kapott, amelyet megérdemel. A további három év Budapesten és az MVM Dome-ban lehetőséget ad az EHF-nek és az EHF Marketingnek, valamint megbízható partnereinknek, a Magyar Kézilabda-szövetségnek és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségnek, hogy továbbfejlesszük és megerősítsük az esemény európai státusát, olyan eseményt rendezzünk, amelyen mindenki szeretne ott lenni.

 

Az előző két évben megdőlt a nézőcsúcs

Az MVM Dome-ban már két alkalommal is nézőcsúcs született: a 2022-es Győri Audi ETO–Vipers Kristiansand döntőt 15 400-an látták a helyszínen, míg 2023-ban mindkét nap telt ház, 20 022 néző előtt játszottak a csapatok. Ez abszolút világcsúcs a női kézilabda történetében.

Az előző kilenc budapesti rendezésű BL-négyes döntő során egyébként négy különböző csapat tudott nyerni: 2014-ben, majd 2017 és 2019 között zsinórban háromszor a Győri Audi ETO, 2015-ben a montenegrói Buducnost, 2016-ban a román CSM Bucuresti, 2021–2023 között pedig szintén három alkalommal a norvég Vipers Kristiansand győzedelmeskedett.

 

Két nap, négy meccs

A 2024-es final four szombaton 15.00-kor kezdődik a dán Esbjerg és a Győri Audi ETO KC összecsapásával, később, 18 órától a Metz és a három magyar kézilabdázót is soraiban tudó Bietigheim vív a fináléba jutásért. Vasárnap előbb a bronzmérkőzést, majd a döntőt rendezik meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.