Az Európa-bajnokság után a Bajnokok Ligája várhatja a magyar futballistát

Német források készpénznek veszik, hogy Sallai Roland hat év után távozik a Freiburg együttesétől. A magyar válogatott támadónak szinte minden topligából akadnak kérői. Még az is meglehet, hogy a nyári Európa-bajnokság után ősszel az új Bajnokok Ligája főtábláján is figyelhetjük Sallai Roland játékát.

Forrás: Metropol2024. 05. 30. 11:58
SZALAI Attila; SALLAI Roland A magyar labdarúgó-válogatott edzése Telkiben Freiburg Bajnokok Ligája foci eb 2024
Szalai Attila biztosan, Sallai Roland valószínűleg nem tér vissza a Freiburghoz az Európa-bajnokság után Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallai Roland a Freiburg színeiben az elmúlt két idényben az Európa-ligában szerepelt, gólokat is szerzett a második számú európai kupában. A támadó most az Európa-bajnokságra készül Telkiben a magyar válogatott keret tagjaival, azonban szinte biztosra vehető, hogy Sallai a kontinenstorna után sem tér vissza Freiburgba.

SALLAI Roland
Berlin, 2024. május 18.
Sallai Roland, az SC Freiburg és Christopher Trimmel, az Union Berlin játékosa (b) a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Union Berlin-SC Freiburg mérkõzésén Berlinben 2024. május 18-án. Európa-bajnokság Bajnokok Ligája magyar
Sallai Roland itt még a Freiburg fekete mezében küzd a labdáért, a nyári Európa-bajnokság után akár Bajnokok Ligája-résztvevőhöz távozhat (Fotó: MTI/AP/DPA/Andreas Gora)

A Metropol szerint a kérők között van a West Ham United, a Sevilla és a Bajnokok Ligája-debütálásra készülő Bologna is.

Sallai Roland visszatérne a Bajnokok Ligájába

Amennyiben az olaszok lesznek a befutók, Sallai Roland visszatérne a Bajnokok Ligája főtáblájára, ahol még 2017 őszén, a ciprusi APOEL játékosaként szerepelt.

A Freiburg egyetlen európai kupasorozatba sem kvalifikált, emiatt a klub sportigazgatója már kijelentette, hogy biztosan fognak eladni játékost. Sallai szerződése már csak egy évig szól, a Freiburg még most remélhet nagyobb összeget, nagyjából húszmillió eurót a magyar játékosért.

Nem Sallai Roland az egyetlen magyar futballista , aki reménykedhet abban, hogy hamarosan BL-csapatban találja magát, míg Szoboszlai Dominik (Liverpool), Gulácsi Péter és Willi Orbán (RB Leipzig) őszi Bajnokok Ligája-szereplése biztosra vehető. S persze a Ferencváros is megpróbálja majd a főtáblára kerülést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.