Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Lisztes Krisztián már a Ferencváros ellen, akárcsak a Paks

Különös jelentősége lesz idehaza a Real Madrid és a Borussia Dortmund szombat esti Bajnokok Ligája-döntőjének. Ha a Real nyer, akkor a Ferencváros kerül kedvezőbb helyzetbe a következő idénybeli Bajnokok Ligája-selejtezőre, ha viszont a Dortmund ünnepelhet, akkor a Paks nyer egy kört az Európa-liga kvalifikációjában. A Ferencváros távozó támadója, Lisztes Krisztián viszont szintén a Dortmund sikerével járna jól, hiszen új klubja, az Eintracht Frankfurt azzal az átalakuló BL főtáblájára kerülne.

2024. 05. 30. 10:42
Budapest, 2024. május 15.
A paksi Osváth Attila (b) és a ferencvárosi Lisztes Krisztián a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntõjében, a Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. május 15-én. A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyõzte a bajnok Ferencváros Bajnokok Ligája Real Madrid Borussia Dortmund .
Lisztes Krisztián és a Paks is a Dortmund Bajnokok Ligája-sikerével járna jól Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapatok számára már befejeződött a 2023/24-es idény, a nemzetközi szinten legjobban várt mérkőzés, a Bajnokok Ligája döntője viszont még hátra van. A Real Madrid és a Borussia Dortmund szombat esti összecsapását különös módon érdekeltként követi a Ferencváros és a Paks is. A magyar bajnokcsapattól távozó Lisztes Krisztián pedig már nem a Ferencváros oldalán áll.

London, 2024. május 29.
A labdarúgó Bajnokok Ligája döntõjét hirdetõ zászlók lengenek a londoni Regent Streeten 2024. május 29-én. A Borussia Dortmund és a Real Madrid közötti döntõre június elsején kerül sor a londoni Wembley Stadionban. Ferencváros Paks Lisztes Krisztián BL-döntő
London már készen áll a Real Madrid és a Borussia Dortmund BL-döntőjére, amely a Ferencváros és a Paks, valamint Lisztes Krisztián jövőjére is hatással lesz (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

A Borussia Dortmund sikere esetén címvédőként lenne érdekelt a következő kiírásban, így a Bundesligának járó ötödik kvóta a sárga-feketékről átszállna a bajnoki hatodik Eintracht Frankfurt csapatára. Lisztes Krisztián így első németországi idényében azonnal a Bajnokok Ligája-főtáblán is bemutatkozhatna, hacsak nem adja őt kölcsön a Frankfurt.

Lisztes mellett a Magyar Kupa-győztes Paks is jól járna a dortmundiak sikerével. A Frankfurt helye ugyanis felszabadulna az Európa-ligában, s a folyamatos feltöltések eredményeként a Paks nem az első, hanem a második selejtezőkörben kezdené meg szereplését az El-selejtezőben.

Lisztes és a Ferencváros érdekei nem egyeznek

Ha viszont a Real Madrid nyer, akkor a címvédőnek fenntartott BL-hely felszabadul, s az amúgy selejtezőre kárhoztatott csapatok közül legerősebb UEFA-együtthatóval rendelkező bajnokcsapat, az ukrán Sahtar Donyeck ölébe hullik.

A selejtezőkörök átalakítása pedig a Ferencvárosnak is jól jön, a BL-selejtező első fordulóját kihagyhatná a magyar csapat, ami két okból is jól jönne: egyrészt az új vezetőedzőnek plusz két hét állna rendelkezésére, másrészt négy helyett csak három párharcot kellene nyernie az FTC-nek, hogy elérje az immár harminchat csapatos Bajnokok Ligája-főtáblát.

Lisztes tehát máris szembekerül volt csapattársaival. Persze nem biztos, hogy mindegyikkel, az Origó információi szerint ugyanis újabb támadó, Adama Traoré is elhagyhatja az FTC-t. A mali támadóért hajlandó lenne komoly összeget kifizetni a skót Rangers, amely szintén a Bajnokok Ligája-selejtezőjére készül, igaz, a Ferencvárossal ott nem kerülhet szembe, mert bajnoki ezüstérmesként nem a bajnoki, hanem a ligaágon próbálja majd elverekedni magát a főtábláig.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.