Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

A Szpartak korábbi klasszisa nem lelkesedik a Fradit otthagyó Sztankovics kinevezéséért

Oroszországban máris kritikus hangon beszélnek a Ferencváros kispadját a Szpartak Moszkváéra cserélő Dejan Sztankovicsról, akivel kapcsolatban a moszkvai együttes korábbi labdarúgója, Dmitrij Alenyicsev mondta el véleményét.

2024. 05. 27. 10:33
Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics 42 tétmérkőzésen irányította a Ferencvárost, majd hirtelen Oroszországba távozott. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alenyicsev 1991 és 2006 között volt aktív játékos, 2004-ben Bajnokok Ligáját nyert a José Mourinho-féle FC Portóval, majd a Szpartak Moszkvához igazolt, ahol pályafutása utolsó éveit töltötte.

„Könnyű dolga volt Magyarországon és Szerbiában”

A Szpartak Moszkva az előző szezont az orosz liga ötödik helyén zárta, lemaradása hét pont volt a bajnok Zenit mögött. A szurkolók évek óta várak a sikerre, az együttes ugyanis legutóbb 2017-ben nyert bajnokságot, 2018-ban pedig orosz Szuperkupát.

– A barátaimnak azt mondtam, hogy a Szpartak valószínűleg Portugáliából vagy Spanyolországból szerződtet majd edzőt, de hozzátettem: balkáni edzőre is számíthatnak. Vladimir Ivics és Szlavisa Jokanovics már dolgozott Oroszországban, Szasa Ilics pedig már itt van a Nyizsnyij Novgorodnál. A Szpartak sportigazgatója a portugál Tomás Amaral, ő tehetett volna a portugál vagy a spanyol vonalra, mégis Dejan Sztankovicsra esett a választása. Ő kétségkívül nagyszerű személyiség volt játékosként ,16 szezont töltött a Lazióban és az Interben. Megnyert mindent, amit csak lehet, erre kár is szót vesztegetni. Egykori labdarúgóként nagy tiszteletet érdemel, de edzőként semmit sem mondhatok el róla. Nyert ugyan trófeákat a Ferencvárossal és előtte a Crvena zvezdával, de szerintem ezekben az országokban különösebb erőfeszítés nélkül lehet bajnokságot nyerni. Sztankovicsnak meglehetősen könnyű dolga volt Magyarországon és Szerbiában – idézte Alenyicsevet a Metropol. – Azt viszont nehéz megmondani, hogyan alakulnak a dolgok a Szpartaknál. Jósolni nem akarok, majd meglátjuk. Remélem, kitölti a szerződését, mert a szurkolók már belefáradtak a kudarcokba!

 

A Fradinál 42 meccsen dolgozott

Május 16-án, a Paks elleni, hosszabbításban 2-0-ra elveszített Magyar Kupa-döntő másnapján jelentették be, hogy Dejan Sztankovics otthagyja a Ferencvárost és a Szpartak Moszkva vezetőedzője lesz. A tréner hivatalosan július 1-től áll munkába Oroszországban. A szerb szakember tavaly szeptemberben csatlakozott a Fradihoz, amellyel magyar bajnokságot és MK-ezüstérmet nyert, valamint csoportmásodikként továbbjutott az Európa-konferencialiga első tavaszi fordulójába. Sztankovics összesen 42 tétmérkőzésen irányította vezetőedzőként a Ferencvárost.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.