Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Csipes Tamara a duplázás után beszélt az elmúlt két hétről

Kozák Danuta és Csipes Ferenc konfliktusa az egész hazai kajak-kenu társadalmat megmozgatta, s a legkényesebb helyzetbe rajtuk kívül Csipes Tamara került. A kétszeres olimpiai bajnok e heti, válogatóversenyen nyújtott teljesítményén azonban ez nem látszott meg: Csipes Tamara egyesben és párosban is győzött Szegeden.

2024. 06. 07. 16:28
Csipes Tamara

Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)
Csipes Tamara tartja a kiváló formáját, a válogató után az Eb-n is magabiztos győzelmet aratott Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy visszhangot kiváltó előzmények után az e heti szegedi kajak-kenu válogatóverseny diadalmenetét hozta. A Honvéd kajakosa csütörtökön egyesben, majd pénteken Gazsó Dorkával párosban is győzött. A és Csipes Ferenc közötti konfliktus miatt Csipes Tamara is kényes helyzetbe került, hiszen Kozák Danuta két héttel ezelőtti Facebook-bejegyzése előtt még együtt indultak párosban. Csipes Tamara a válogatóverseny közben még nem, utolsó futama után viszont már nyilatkozhatott az M4 Sportnak.

Csipes Ferenc, Csipes Tamara, Kozák Danuta
Csipes Tamara és Csipes Ferenc boldogsága az egyes eredményhirdetése után (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

– Az elmúlt két hét elég hullámvölgyes volt – utalt az édesapja és versenyzőtársa közötti konfliktusra Csipes Tamara. – Éreztem, hogy nagyon jó formában vagyok, de nem tudtam, hogy ez vajon kijön-e, mennyire tudok majd fejben odakoncentrálni.

Még mindig meg tudom lepni magamat, és igazából nem is feltétlenül az időeredménynek örülök a legjobban, hanem annak, hogy van bennem annyi akarat még, hogy mindegy, mi történik körülöttem, én odaállok és megcsinálom.

Ezt szeretném továbbvinni Párizsig – fogalmazott Csipes Tamara, aki csütörtökön minden idők legjobb időeredményét érte el K-1 500-on.

Csipes Tamara indul az Eb-n, Kozák Danuta nem

Pénteken párosban Csipes és az egyesben csütörtökön ezüstérmes Gazsó Dorka egysége nyert, amely a jövő heti Európa-bajnokságon is indul, s mindketten tagjai lesznek a négyesnek is.

A hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta a kontinensviadalon biztosan nem vesz részt, s ha ott nem szerepel le a magyar négyes, akkor Kozák a párizsi olimpiáról is lemarad.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.