Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Rápirított a gusztustalan Ronaldóra a kigyúrt ifjú portugál hős

Erre mondják, hogy villámkarrier. Francisco Conceicao a 90. percben állt be csereként a Portugália–Csehország mérkőzésen, majd a 92. percben szerzett góljával eldöntötte a találkozót. A 21 éves reménységet a meccs után elsőként Cristiano Ronaldo ölelte a keblére. Conceicao és Ronaldo akár versenyre is kelhetne, hogy melyiküknek van kidogozottabb izomzata. A kockahas éppenséggel a Porto játékosának is lehetne a védjegye.

2024. 06. 19. 9:31
 Francisco Conceicao
Francisco Conceicao a győztes gólját ünnepli a Portugália-Csehország mérkőzésen Fotó: ROBERT MICHAEL / DPA / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem esett messze az alma a fájától… Sergio Conceicaót az ezredforduló környékén az egyik legjobb jobbszélsőként tartották számon, Portugália, azon belül Porto mellett Olaszországban is letette a névjegyét, játszott a Parmában, a Lazióban és az Internazionaléban is. Visszavonulva Conceicao edzőnek állt, immár 2017 óta irányítja a Portót.

Francisco Conceicao, Cristiano Ronaldo, Portugália, foci Eb 2024
Szomorú csehek, Francisco Conceicao és ölelkezik Portugália győzelme után. Fotó: Adrian Dennis/ AFP

Kevésbé ismert, hogy nevelőedzőnek is elsőrangú. Szó szerint… Sergio Conceicaónak öt fia van:  Sérgio, Rodrigo, Moisés, Francisco és José.

Conceicao család – a portugál Dárdai família

Közülük Sérgio, Francisco és José is profi futballista lett, mi több, Rodrigo és Francisco a Porto játékosa az édesapjuk irányítása mellett. (Helyesebben az idősebb Rodrigo már csak volt, immár az FC Zürichben futballozik.)

A portugál Dárdai família.

Az öt fiú közül Francisco Conceicao tűnik a legtehetségesebbnek, nemcsak a Portónak alapembere immár, hanem bekerült az Európa-bajnokságra a portugál keretbe. Az első meccsen, Csehország ellen kimaxolta a lehetőségét.

 

Ronaldo nem volt úriember

Sokan nem értették, Roberto Martínez, a portugál válogatott szövetségi kapitánya ugyan mit remél a 90. percben meghúzott hármas cserétől, de a húzás tökéletesen bevált.

Kihasználva a cseh védelem bizonytalanságát, Francisco Conceicao két perc múlva megszerezte a győztes találatot, Portugália 2-1-re megnyerte a meccset. 

Mit ne mondjunk, Ronaldo nem éppen úriember módjára, sőt meglehetősen gusztustalanul ünnepelte a találatot, az öklét rázta Jindrich Stanek felé és szinte beleordított az arcába, majd Petr Sevcikek is odakiabált valamit a háta mögött.

Az ifjú szélső ezután villantott egyet és megmutatta, nem csak Ronaldónak van kockahasa. Sőt, ha Francisco Conceicaót összehasonlítjuk az ifjú Ronaldóval, akkor cseppet sem vallott szégyent.

Cristiano Ronaldo, Francisco Conceicao, kockahas, Portugália
Ronaldo húsz évvel ezelőtt. Fotó: Francois Guillot/AFP

Mi sem természetesebb, hogy a meccs után elsőként Ronaldo ölelte keblére az ifjú tehetséget, igaz, az Instagramra feltöltött posztjában már megfeledkezett róla…

„Tovább az úton, Portugália” – írta Ronaldo. Ha netán sikerül gólt szereznie, majd bőbeszédűbb lesz.

A Portugália–Csehország mérkőzés értékelése:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.