Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Kós Hubert elárulta, miről beszélt Milák Kristóffal a dobogón

Milák Kristóf és Kós Hubert együtt állt a dobogón Belgrádban, a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén. A számban immár Európa-bajnok Milák Kristóf és a mögötte másodikként zárt Kós Hubert néhány szót váltott a dobogónál, még utána is, de az elhangzottakról többet csak az egyiküktől tudtunk meg. Kós Hubert azt is elárulta, hogy ebben a számban az olimpián is a mezőny tagja lesz.

2024. 06. 20. 20:05
Belgrád, 2024. június 19.
Milák Kristóf a férfi 100 méteres gyorsúszás versenyszámának döntõje után a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 19-én.
 eb kós hubert belgrád
Milák Kristóf ismét Európa-bajnoki aranyérmet szerzett Fotó: MTI/Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

megvédte az Európa-bajnoki címét 100 pillangón. Két éve ennél egyértelműbb papírformát csak egyet tudtunk volna elképzelni az úszó Eb-re: ugyanezt a mondatot a 200 pillangóval. Azóta viszont sok minden történt, többek között az, hogy a számban új hazai kihívója lett személyében. Milák Kristóf végül tizennégy századdal Kós Hubert előtt célba, majd együtt hallgathatták a belgrádi Eb dobogóján a Himnuszt, mindketten a kezüket a szívükre helyezve tették ezt.

KÓS Hubert
Belgrád, 2024. június 19.
Kós Hubert a férfi 100 méteres pillangóúszás versenyszámának elõdöntõje után a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 19-én.
 Milák Kristóf beszélt dobogó
Kós Hubert az olimpián is úszik majd 100 pillangón, ott is Milák Kristóf egyik nagy ellenfele lehet a számban (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Kós és Milák váltott néhány szót a dobogónál, majd elindultak onnan a medence túloldalán lévő interjúzóna felé, szintén beszélgetve. Milák már levette az érmét, majd szó nélkül tovább ballagott, Kós Hubert viszont elárulta, miről beszélt egymással a két klasszis úszó.

– Nehéz Kristóffal beszélni, de nekem azért valahogy sikerült. Szerintem azért, mert nem látott már két éve, úgyhogy most érdekes vagyok neki. Arról beszéltünk, hogy milyen volt ez a 100 pillangó – mondta Kós Hubert, aki nagyon boldog volt a saját eredményével.

Kós Hubert és Milák Kristóf az olimpián is összecsaphat

– Ha valaki azt mondta volna, hogy 51 másodperc alá bemegyek, azonnal aláírtam volna, nagyon örülök az időnek.

Milák Kristóf mögött az ezüstérem sokkal jobban ragyog, mint más mögött.

Szerintem az edzőm, Bob Bowman is örülni fog ennek az eredménynek. Persze lehet, hogy másként néznénk erre az eredményre, ha idén az Eb lett volna a fő verseny – jelentette ki Kós Hubert, ismét hangsúlyozva, hogy nincs csúcsformában, azt az olimpiára időzíti.

S ha már olimpia: Kós Hubert a döntő után elárulta, hogy az Eb-n kihagyott 200 hát mellett a 100 pillangó is szerepel a párizsi programjában. Azaz összejöhet az olimpián is Kós Hubert és Milák Kristóf párharca.

– Most nem motivált külön, hogy Kristóf úszott mellettem, én mindig magam ellen versenyzek. Majd az olimpián lesz az, hogy mások ellen fogunk versenyezni – hangsúlyozta Kós Hubert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.