Kreatív szintre emelték a kéregetést a foci Eb-n + videó

Stuttgartban játszotta két mérkőzését is magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság csoportkörében, és ottjártunkkor a belvárosban, a legnagyobb szurkolói zóna közvetlen közelében a kéregetés egészen új, kreatív szintjére figyeltünk fel. Egy török férfi kitalálta, miért versenyeznének a népek egymással azon, ki adjon neki több pénzt. Ez is a foci Eb.

2024. 06. 25. 5:07
A kéregetés új szintje a foci Eb-n Stuttgartban: egy török férfi kitalálta, miért versenyeznének a népek egymással azon, ki adjon neki több pénzt. Forrás: Magyar Nemzet
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vegyes érzésekkel tekinthet vissza a magyar válogatott Stuttgartra, hiszen a házigazda németek ellen 2-0-s vereséget szenvedett a csapat, ami után Marco Rossi szövetségi kapitány kifakadt, mert szerinte a játékvezető nagyot tévedett a mieink kárára. Aztán vasárnap ugyanitt rámosolygott a szerencse a magyar válogatottra, amely Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával az utolsó pillanatban 1-0-s győzelmet aratott Skócia ellen, és ezzel életben tartotta reményét a nyolcaddöntőbe jutásra, ami immáron a többi csoport eredményeitől függ.

Középen a magyar szívecske, de érdekes, hogy nem csak az Eb-n résztvevő országok lettek benevezve a versenyre (Fotó: Magyar Nemzet)

Stuttgartban a stadionon kívül is beszippantja az embert az Eb hangulata, a belvárosban, a Schlossplatzon található a legnagyobb szurkolói zóna, amely harmincezer ember befogadására alkalmas. Délben nyitják a kapukat, de általában már előtte is hömpölyög a tömeg a környéken, Stuttgart híres bevásárlóutcájában, a Königstraßén.

Kéregetésből adományozási verseny

Itt lettünk figyelmesek egy török férfira, aki egy papírsablonból kivágott forma és kréták segítségével különböző nemzetek zászlóit rajzolta az aszfaltra szívecskékbe. Először az egyébként pofon egyszerű, a maga nemében mégis nagyszerű alkotás vonzotta oda a tekintetünket, hiszen az így kirajzolódó összkép valóban látványos volt. Csak másodjára vettük észre, hogy az egyes zászlókon pénzérmék hevernek, azaz valójában a kéregetés egy egészen új, kreatív formájával van dolgunk.

Meg kell hagyni, működik a módszer. Stuttgartban az Eb miatt sokféle nép fordul meg ezekben a napokban, hetekben: a magyar, a skót, a dán, a szlovén, az ukrán és a belga válogatott is játszott vagy játszik még itt meccset a csoportkörben. Az emberek pedig valahogy versenyszellemet éreznek, azt akarják látni, hogy az ő nemzetük zászlaján gyűlik a legtöbb pénz. Mi se bírtuk megállni, hogy ne lökjük meg kicsit a magyar szívecske szekerét, mert amúgy a skótok ebben nagyon elhúztak. De a pályán mi nyertünk.

Így lesz a kéregetésből adományozási verseny:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.