Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Novak Djokovics: Wimbledon helyett foci Eb + videó

A labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának utolsó fordulójában Szerbia Dánia ellen játszott, a szerbek csak győzelemmel biztosíthatták volna be továbbjutásukat. Szerbia csapatának az ország sportlegendája, a teniszező Novak Djokovics is a helyszínen szurkolt. Wimbledon előtt Novak Djokovics indulása kérdéses, noha már edzett a füves pályás Grand Slam-torna helyszínén. Kedd este viszont Münchenben jelent meg, a magyar válogatott szempontjából jelentéktelen meccsen.

2024. 06. 25. 21:59
London, 2024. június 24.
A szerb Novak Djokovics edz a Wimbledon tenisz bajnokságnak otthont adó All England Lawn Teniszklubban 2024. június 24-én. A wimbledoni teniszbajnokság július elsején kezdõdik. foci Eb München Szerbia Dánia
Djokovics edzésben, de a műtött térde miatt még nem biztos a wimbledoni indulása Fotó: MTI/AP/PA/John Walton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics többször megmutatta már, hogy a teniszen kívül is sportrajongó. Kedd este a szerb klasszis Wimbledon helyett Münchenben okozott örömöt honfitársainak, ahol Szerbia labdarúgó-válogatottja Dánia ellen lépett pályára a foci Eb C csoportjának utolsó fordulójában. Djokovics térdműtétje után még nem százszázalékos, de a szurkoláshoz biztosan van elég ereje.

Novak Djokovics Wimbledon tenisz foci Eb 2024 München Dánia Szerbia
Wimbledon helyett Novak Djokovics a foci Eb helyszínén szurkol (Fotó: X/UEFA Euro 2024)

Szerbia elméletileg döntetlennel is továbbjuthatott volna, de valójában egyértelműen győzelemre kellett játszania Dánia ellen, abban az esetben ugyanis a többi találkozótól függetlenül meglett volna a továbbjutás a szerbeknek. A magyar válogatott számára a csoport másik mérkőzése volt lényeges, ha Anglia nyert volna Szlovénia ellen , akkor csapata már biztosan nyolcaddöntős lenne az Európa-bajnokságon.

A C csoport záró fordulójának azonban végül egyik meccse sem hozott gólt, ez angol, dán és szlovén továbbjutást, szerb kiesést és további magyar várakozást jelentett.

Novak Djokovics indul Wimbledonban?

Djokovics június elején, a Roland Garros alatt térdműtéten esett át. Akkor úgy tűnt, hogy Wimbledont biztosan kihagyja, és az olimpiai indulása is kérdéses.

Novak Djokovics mégis edzett már a héten Wimbledonban, igaz, elmondta, hogy még nem biztos benne, hogy tényleg el is indul a füves pályás Grand Slam-versenyen.

– Ha tudom, hogy legalább a maximum közelében képes vagyok teljesíteni, akkor játszani fogok. Ha nem, akkor átengedem valaki másnak az esélyt – mondta Djokovics, aki a Dánia elleni meccs előtt a szerb futballistákkal is pacsizott.

A szerbek kiesése után Djokovics csalódottan térhet vissza Wimbledonba.

Labdarúgó Európa-bajnokság, C csoport, 3. forduló

Anglia–Szlovénia 0-0
Szerbia–Dánia 0-0

A csoport végeredménye
1. Anglia 5 pont
2. Dánia 3 (2-2-es gólkülönbség, 6 sárga lap)
3. Szlovénia (2-2, 7 sárga)
4. Szerbia 2

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.