Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ezért volt húsba vágó a Fradinak, hogy a Real Madrid nyerje meg a BL-t

Jól járhat a labdarúgó NB I bajnoka, a Ferencváros azzal, hogy a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmund csapatát a Bajnokok Ligája döntőjében szombat este. A Real sikerének egyik következménye ugyanis az lehet, hogy a Fradi az első helyett csak a második fordulóban kezdi meg a BL-selejtezőket az új idényben.

2024. 06. 02. 7:12
UEFA Champions League final - Borussia Dortmund vs Real Madrid
A Real Madrid története 15. BEK/BL-győzelmét ünnepli a Dortmund ellen 2-0-ra megnyert finálé után. A spanyolok sikere a Fradi következő idénybeli BL-esélyeire is kedvező hatással lehet. Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Dortmundot a BL-döntőben, a következő idényben a címvédő jogán vesz részt a megújuló sorozatban. Carlo Ancelotti csapata idén a spanyol bajnoki címet is megszerezte, ezért a felszabaduló hely nem a La Liga ötödik helyezettjének jár, hanem a legmagasabb UEFA-együtthatóval rendelkező, nem főtáblás együttesnek, amely elviekben az ukrán Sahtar Donyeck. Az ő előrelépésükkel viszont a selejtezőkön is változik az erősorrend, és ha hinni lehet a számításoknak, ez a Fradi esélyeit növeli, ugyanis a magyar bajnoknak csak a selejtezők második fordulójában kellene először pályára lépnie az első helyett.

UEFA Champions League final - Borussia Dortmund vs Real Madrid
gólpasszt adott az utolsó realos meccsén a BL-döntőben. Fotó: EPA/Adam Vaughan

Fontos hangsúlyozni, hogy ez egyelőre nem hivatalos, az UEFA még nem erősítette meg, ám a klubok együtthatóit számoló oldalak ezt a verziót tartják valószínűnek. 

Van, ahol már második körös a Fradi

A Wikipédia vonatkozó szócikke már a második fordulóba sorolja kiemelt csapatként a Ferencvárost. Ha valóban így történik, azzal most különösen jól járna a Fradi, amelynek Dejan Sztankovics viharos távozása után még vezetőedzője sincs, tehát nem lenne baj, ha időt nyerne, és csak két héttel később kellene először tétmeccset vívnia az európai porondon. Az első forduló első meccseit július 9–10-én vívják, a második kör viszont csak július 23–24-én veszi kezdetét.

Arról nem is beszélve, hogy emlékezhetünk, mi történt a legutóbbi idényben, amikor a Fradi a BL-selejtező első fordulójában kezdett, és váratlan pofonba szaladt bele a feröeri Klaksvík ellen. Ezt az első forduló automatikus átlépésével idén biztosan elkerülné a Fradi, amelynek így négy helyett csak három párharcot kellene sikerrel vennie, hogy 2020 után újra a BL főtáblájára jusson.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.