A friss Eb-győztes néhány szóval megsemmisítette az angol futball legendáját

Marc Cucurella nem felejt. Ezt a spanyol futballista az Európa-bajnokság vasárnapi döntője után is bizonyította, amikor barátnőjével együtt a korábban őt kritizáló Gary Neville-nek üzent. Cucurella és a spanyol válogatott 2-1-re győzött Anglia ellen, így megmondhatta a magáét az angol kommentátornak.

2024. 07. 15. 11:00
Marc Cucurella üzent az őt kritizáló Gary Neville-nek
Marc Cucurella üzent az őt kritizáló Gary Neville-nek Fotó: AFP/NurPhoto/MI News
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol válogatott nyújtotta a legjobb teljesítményt az Európa-bajnokságon, megérdemelten lett a kontinens legjobb csapata. A La Furia Roja már az első meccsén is bizonyított, a csoportkörben 3-0-ra verte a vb-bronzérmes horvátokat, az angolok egykori kiváló futballistája, Gary Neville viszont ezek után azt találta mondani, hogy a spanyolok nem nyerik meg majd az Eb-t, ennek pedig legfőképpen egyik játékosuk, Marc Cucurella az oka.

Neville nem hitt a spanyol győzelemben
A 85-szörös angol válogatott Neville nem hitt a spanyol győzelemben Fotó: AFP/Oli Scarff

– Nem hiszem, hogy játszani fog. Nem nyújtott meggyőző teljesítményt a Chelsea-nél sem. Az utolsó néhány mérkőzésen voltak játékpercei. Agresszív, állhatatos, robotol a pályán, de szerintem továbbra is elképeszti az embereket, hogy a klubja ennyit fizetett érte (65 millió eurót utalt át érte a Brightonnak a Chelsea – a szerk.). Tapasztalt játékosok alkotják a spanyol védelmet, de valami mintha hiányozna a csapatból ahhoz, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot. Az, hogy Cucurella a balhátvéd, szerintem az egyik oka ennek.

A spanyolok épp az angolokat győzték le a döntőben

Nos, Neville sokszorosan tévedett. Cucurella egyrészt alapembernek számított a spanyol válogatottban az Eb-n, csak a már tét nélküli, albánok elleni csoportmeccset hagyta ki, másrészt a spanyolok nyerték az Európa-bajnokságot, a vasárnapi döntőben éppen Neville Angliáját győzték le 2-1-re

Cucurella pedig nem felejtette el a kommentátor szavait. Először Cucurella élettársa, Claudia Rodríguez érdeklődött Neville-nél az Instagramon arról, hogy telt az estéje, majd maga a futballista is posztolt. Felidézte Neville véleményét, majd válaszolt neki:

– Megnyertük az Európa-bajnokságot, Gary. Köszönjük, hogy szurkoltál nekünk!

Claudia Rodríguez üzenete
Claudia Rodríguez üzenete Fotó: instagram.com/_claurodri
És Marc Cucurelláé
És Marc Cucurelláé Fotó: instagram.com/cucurella3

A játékos a meccs után adott nyilatkozatában hangoztatta, a torna alatt hagyta, hogy a tettei beszéljenek helyette.

– Senki sem hitt bennünk. Csendben maradtunk, aztán mégis megnyertük az Európa-bajnokságot. Megmutattuk, hogy tudjuk, hogyan kell játszani. Együtt szenvedtünk. Amikor megérkeztünk, csak játékosok egy csoportja voltunk. Most már egy család vagyunk. Ez elképesztő, történelmet írtunk – állapította meg Cucurella.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.