Nagy elismerés Gulácsinak – Neuer csak a hátát nézi

Gulácsi Péter a nehéz idők után remek idényt zár. A magyar válogatott kapus az RB Leipzig egyik legjobbja volt, most a német Kicker magazin is elismerte a teljesítményét.

2024. 07. 20. 11:48
Gulácsi Péter helytállt az RB Leipzig kapujában
Gulácsi Péter helytállt az RB Leipzig kapujában Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/firo Sportphoto/Ralf Ibing
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter 2022 októberében súlyosan megsérült, elszakadt a jobb elülső keresztszalagja. Emberpróbáló hónapok következtek, műtét és hosszú felépülési időszak, és közben a 34 éves játékos helyett Janis Blaswich lett az RB Leipzig első számú kapusa. De Gulácsi keményen dolgozott, és a munkájának meglett a gyümölcse: majdnem másfél éves kihagyás után, februárban újra ő védte a lipcseiek kapuját.

Nem is akárhogyan! Tizenhárom bajnokin lépett pályára, ebből ötöt kapott gól nélkül hozott. Veretlen maradt a csapat, amely a visszatérése előtt zsinórban háromszor is kikapott.

Gulácsi a legjobb háromban

A Kicker sem ment el szó nélkül Gulácsi teljesítménye mellett. Mint azt a Metropol kiszúrta, a német magazin posztonként rangsorolta a Bundesliga játékosait, a magyar válogatott futballistának a bronzérem jutott a kapusok között. Csak a BL-döntős Borussia Dortmund hálóőre, Gregor Kobel és a bajnok Bayer Leverkusené, Lukás Hrádecky előzte őt meg, miközben a Bayern München világklasszisa, Manuel Neuer a negyedik lett. Négyüket a „nemzetközi klasszis” kategóriába osztotta a Kicker.

– A keresztszalag-szakadása után második számú kapusként kezdte a szezont, de a 20. fordulóban visszaszerezte a helyét a lipcsei kapuban. A teljesítménye a szilárd és a jó között mozgott, vele nem veszített több bajnoki mérkőzést az RB – jegyezték meg Gulácsival kapcsolatban.

Willi Orbánt is a legjobbak közé sorolta a futballmagazin. A belső védők listáján ő lett a 14. helyezett, azaz egy nemzeti klasszis a Kicker értékelése alapján. Gulácsihoz hasonlóan a 48-szoros magyar válogatott játékos is kihagyott néhány hónapot: tavaly szeptemberben sérült meg, aztán idén januárban tért vissza a pályára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.