Romelhárítással kezdődik a Magyar Nagydíj: elárasztotta a víz a Hungaroringet + videó

Váratlan akadályba ütköztek a 39. Formula–1-es Magyar Nagydíj szervezői. Szerdán jégeső hullott a mogyoródi pálya környékén, a McLaren motorhome-jában kár keletkezett, és víz árasztotta el a bokszutcát.

2024. 07. 18. 8:04
Ekkor még nyoma sem volt a víznek a Hungarorigen
Ekkor még nyoma sem volt a víznek a Hungarorigen Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekkenő hőség fogadta Magyarországon a száguldó cirkusz mezőnyét. Szerdán egy kis nyári zápor hozhatott volna felfrissülést, ám nem csak kis zápor érkezett, és a vihar a felfrissülésen túl mást is hozott a mogyoródi pályára.

Az esőt ugyanis jég is kísérte, amely többek között a McLaren motorhome-jában is kárt tett. Mostanában rájár a rúd a brit istállóra, Barcelonában tűz ütött ki náluk – írja a Formula.hu-ra hivatkozva az Origó.

De nemcsak a McLaren küzd az elemekkel, a pályára zúduló eső ugyanis elárasztotta a bokszutcát, versenyautók helyett csak csónakokkal lehetett itt közlekedni.

A 39. Formula–1-es Magyar Nagydíj programja a pénteki szabadedzésekkel kezdődik. Remélhetőleg addigra már nyoma sem lesz a víznek.

Özönvíz Imolában

Tavaly Imolában küzdöttek hasonló problémákkal, igaz, ott jóval súlyosabb volt a helyzet. A napokig tartó esőzések miatt megáradt a pálya közelében lévő Santerno folyó. A környező utakat ellepte a víz, ezeket lezárták. A paddockban tragikus volt a helyzet, így nem volt más választás, mint törölni az Emilia-Romagna Nagydíjat.

A hétvége menetrendje

Péntek: 1. szabadedzés 13.30, 2. szabadedzés 17.00. Szombat: 3. szabadedzés 12.30, időmérő 16.00. Vasárnap: Magyar Nagydíj 15.00.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.