Józsa Márton: Kenesénél bizony még lógattuk az orrunkat, voltak nehéz pillanataink

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon Balatonfüreden. A tókerülő verseny pikantériája, hogy az immár ötszörös nyertes Józsa Mártonék előnye nem volt egy perc sem a célban.

2024. 07. 19. 10:20
Kékszalag
Fotó: Nagy Lajos/veol.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A verseny történetének legszorosabb befutójára került sor az 56. alkalommal megrendezett Kékszalag tókerülő balatoni viadalon. Ugyanis a győztes hajó, a Józsa Márton által kormányzott Fifty-Fifty mintegy kétórás hátrányt ledolgozva az utolsó pillanatban állt az élre, és 12 óra 24 perc 47 másodperces idővel diadalmaskodott. És ami a lényeg, mindössze 50 másodperccel előzte meg a Kaiser Kristóf kormányozta Prospex-Deltát, és alig 5 perccel a harmadik helyen befutó, korábban kétszeres győztes Vándor Róbert vezette RSM-et.

Kékszalag
Hatalmas csata dúlt az 56. Kékszalag megnyeréséért    Fotó: Nagy Lajos/veol.hu

A Józsa Márton vezette Fifty-Fifty legénységét Goszleth Marcell, Németh Áron, Adorján Csaba, Józsa-Kovács Attila, Erőss Loránd János és Bagyó Áron alkotta. Az ötszörös Kékszalag-győztes Józsa Márton a partra szállást követően kiemelte, amikor már több mint kétórás hátrányban voltak, álmodni sem mert arról, hogy nyerhetnek.

– Kenese, az első bója után egy kicsit lógattuk az orrunkat. Semmi nem jött be, se a széllel nem volt szerencsénk, sajnos a taktikai döntéseink sem jöttek be. Talán ott az utolsó előttiek voltunk a nagy katamaránok között. Tartottuk a távolságot az előttünk levőkhöz képest, de nem tagadom, voltak nehezebb pillanataink – mondta a tókerülő viadal hivatalos oldalának Józsa Márton.

A taktikai vezér, Goszleth Marcell elárulta, verseny közben volt feszültség a hajón, de szerencsére sikerült túllendülniük a nehézségeken.

– Először is szeretnék gratulálni az ellenfeleinknek. Mögöttük vitorlázva láttuk azokat a nagyon jó döntéseket, amiket meghoztak, fantasztikusan vitorláztak ma. Nagyon gratulálok nekik. Tudom jól, egy ilyen versenyen sok minden megtörténhet. Volt feszültség a fedélzeten. De ezeket a feszültségeket tudni kell kezelni. Ha ezeket a csapat jól tudja kezelni, a végén kaphat még egy esélyt – mondta Goszleth Marcell.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.