Magyarország is elkezdi az olimpiát, váratlan kiütés a csoportban

A korábbi ötkarikás játékokkal ellentétben Párizsban már a hivatalos megnyitó előtti napon elkezdődik a női kézilabdatorna. Az olimpia csoportkörében Magyarország a B jelű hatosban játszik, amely már az első nap meglepetést hozott: Brazília kiütötte Spanyolországot. Golovin Vlagyimir csapata a házigazda és olimpiai címvédő Franciaország ellen játszik.

2024. 07. 25. 18:20
Stuttgart, 2024. július 19.
Vámos Petra (b2) és Füzi-Tóvizi Petra (j), valamint a német Emily Bölk (j2) a nõi kézilabda Németország Magyarország olimpiai felkészülési mérkõzésen a stuttgarti Porsche Arénában 2024. július 19-én. Az olimpiai kvótás magyar válogatott 30-29-re kikapott.
kézilabda olimpia 2024 párizs
A magyar válogatott az olimpia előtti utolsó felkészülési mérkőzésén kikapott Németországtól, Bölkék viszont Párizsban kezdtek vereséggel Fotó: MTI/AP/DPA/Marijan Murat
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország képviselői közül először a női kézilabda-válogatott számára kezdődik el a párizsi olimpia. Csapatunk nehéz feladattal néz szembe: a címvédő és házigazda Franciaország lesz Golovin Vlagyimir együttesének ellenfele.

Seine-Saint-Denis, 2024. július 25.
A brazil Patricia Matieli a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Spanyolország - Brazília mérkõzésen az Észak-párizsi Arénában, a francia fõvárossal határos Seine-Saint-Denis-ben 2024. július 25-én. olimpia 2024 Párizs kézilabda Magyarország Franciaország
A magyar válogatott csoportjában szereplő Brazília óriási sikernek örülhetett az olimpia nyitányán (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A 19.00-kor kezdődő találkozó előtt a B csoport első fordulójának másik két meccsét már lejátszották: Hollandia 34-31-re nyert Angola ellen, míg Brazília 29-18-ra kiütötte Spanyolországot.

Volt meglepetés a másik csoportban is: Dél-Korea a Németország elleni 23-22-es győzelemmel kezdte szereplését. Az olimpia előtti utolsó felkészülési mérkőzésen a mieink éppen a németektől kaptak ki.

A csoportban az első négy között kell végezni ahhoz, hogy a magyar csapat az egyenes kieséses szakaszban is szerepelhessen. A csoportmeccseknek a hatos számú dél-párizsi aréna ad otthont, a negyeddöntőktől kezdve Lille-ben rendezik a kézilabda-mérkőzéseket az olimpián.

Mi érhet el az olimpián a magyar női kézilabda-válogatott?

Már az első forduló jelezte: könnyű csoportköre biztosan nem lesz. Angola nem lóg ki a mezőnyből, alaposan megszorongatta a hollandokat, a brazilok gálája mindenképp meglepetésnek számít.

A magyar válogatott a legutóbbi olimpián, Tokióban két győzelemmel és három vereséggel továbbjutott a csoportjából, sőt soha nem fordult még elő, hogy ötkarikás csoportkörben ragadt volna. Ennek a mérlegnek a megőrzése mindenképp cél Párizsban is. A nyitónapon, Franciaország ellen bravúr lenne a pontszerzés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.