Messi egy szóval kommentálta az olimpiai balhét

Emlékezetes és az argentinok szempontjából keserű pillanatokkal, jobban mondva órákkal kezdődött meg a párizsi olimpia labdarúgótornája. Egy hosszú megszakítás miatt négy óra telt el a végeredmény kihirdetéséig, vagyis Marokkó 2-1-es győzelméig. Az argentinoktól tudtukon kívül vettek el egy gólt – a történtek miatt a szövetségi edző, Javier Mascherano kiakadt, a tornát csak távolról figyelő Lionel Messi pedig nem hitt a szemének.

2024. 07. 25. 16:13
Lionel Messi a Copa Américán még részt vett, az olimpián azonban nem szerepel
Lionel Messi a Copa Américán még részt vett, az olimpián azonban nem szerepel Fotó: AFP/JUAN MABROMATA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párizsi olimpia hivatalosan csak pénteken kezdődik a megnyitóünnepséggel, de már a mínusz második napon is voltak olyan sportágak, amikben harcba szálltak egyes csapatok, így labdarúgó- és rögbimeccsekre is sor került. A nyitónapon Argentína és Marokkó találkozott egymással, és igazi összecsapásra került sor – leginkább a lelátókon tomboltak az indulatok.

A megszakítás után üres lelátók előtt folytatódott a meccs
A megszakítás után üres lelátók előtt folytatódott a meccs Fotó: AFP/Arnaud Finistre

A szurkolók többsége a marokkói csapat sikeréért szorított, de az argentinok egyébként sem közkedveltek Franciaországban. A dél-amerikaiak a 2022-es vb-döntő után haragították magukra a gallokat. Nem elég, hogy tizenegyespárbaj után az argentin válogatott hódította el a trófeát, az ünneplés során még gúnyolódtak is a franciákon. Ezt a Copa América megnyerése után is folytatták, Enzo Fernándezék rasszista dalt énekeltek, noha a viadalhoz a franciáknak semmi köze nem volt.

Így az argentinok sok jóra nem számíthatnak Párizsban. Ez már az első mérkőzéseken is megmutatkozott. A himnuszukat kifütyülték a szurkolók, többen a pályára rohantak, illetve műanyagpoharakkal és petárdákkal dobálták a futballistákat. Ezt látva a játékvezető 2-2-es állásnál félbeszakította a találkozót, amely kétórás kényszerszünet után, zárt kapuk mögött folytatódott. A végeredmény pedig 2-1 lett.

Mascherano és Messi sem érti, mi történt

Nem elírás, mindenkit meglepetésként ért, hogy a sípmester, Glenn Nyberg visszanézte Cristian Medina a megszakítás előtt született gólját, és les miatt érvénytelenítette azt. Csakhogy erről az argentinok sokáig nem tudtak, bosszankodott Javier Mascherano.

– Senki nem mondta nekünk, hogy Medina gólját vizsgálják. A mérkőzést a biztonság miatt függesztették fel. Nem szóltak nekünk a felülvizsgálatról, sőt, az olimpiai játékok hivatalos honlapja 2-2-re írta a mérkőzés végeredményét. A mérkőzést a biztonság miatt függesztették fel, a felülvizsgálatról egyetlen pillanatban sem beszéltek – idézi az argentin csapat szövetségi edzőjét az Origó. Mint kiderült, ő csak egy órával a megszakítás után értesült róla, hogy elvették az egyenlítő gólt. 

– Ami a pályán történt, az botrányos volt. Ez nem egy helyi torna, hanem az olimpiai. Hétszer állították meg a meccset a második félidőben, mert valaki éppen mindig befutott a pályára. A második vagy harmadik alkalommal döntést kell hozniuk. Hétszer léptek be a pályára a marokkói szurkolók.

A párizsi viadalt csak a távolból figyelő Lionel Messi sem hagyta szó nélkül a történteket, az Instagramon ennyit írt a balhéról: hihetetlen.

Ha az argentinok egyébként nem lettek volna elég dühösek, a válogatott egyik játékosa, Thiago Almada amiatt is mérges lehetett, hogy a meccs előtti edzés során ellopták néhány holmiját.

Az Argentin Labdarúgó-szövetség természetesen panaszt tett a nemzetközi szövetségnél (FIFA) a történtek miatt.

Csütörtöki program

Párizsi olimpia, női labdarúgótorna, A csoport: Kanada–Új-Zéland 17.00, Franciaország–Kolumbia 21.00. C csoport: Spanyolország–Japán 17.00, Nigéria–Brazília 19.00. B csoport: Németország–Ausztrália 19.00, Egyesült Államok–Zambia 21.00

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.