Verstappen emiatt súlyos büntetést kaphat Belgiumban

A legutóbbi három futam nem Max Verstappen elképzelései szerint alakult, és könnyen lehet, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Formula–1-es Belga Nagydíjon is folytatódik a nyeretlenségi sorozata. Úgy tudni, hogy büntetés vár a háromszoros világbajnokra.

2024. 07. 25. 11:44
Max Verstappen a magyar versenyhétvégén
Max Verstappen a magyar versenyhétvégén Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már bő egy hónapja nem nyert futamot a Formula–1-ben Max Verstappen (Red Bull), pedig a barcelonai diadala óta már Ausztriában, Nagy-Britanniában és Magyarországon is tiszteletét tette a királykategória mezőnye, mi több, ezeken a futamokon a címvédő csak egyszer állt dobogóra. Spielbergben Lando Norrisszal (McLaren) ütközött, ezért esett vissza, Silverstone-ban második lett Lewis Hamilton (Mercedes), a Hungaroringen pedig a Red Bull rossz stratégiájának is „köszönhette” az ötödik helyét, amelyet káromkodva fogadott.

Verstappen Red Bulljában várhatóan kicserélik a belsőégésű motort
Verstappen Red Bulljában várhatóan kicserélik a belsőégésű motort (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Verstappen eddig a büntetésekkel együtt is nyert Spában

A háromszoros világbajnok a nyeretlenségi sorozata ellenére is toronymagasan vezet a pontversenyben, három futamgyőzelemnyi előnye van Norrisszal szemben. Ugyanakkor nem jelentene meglepetést, ha a brit a hétvégén megrendezésre kerülő Belga Nagydíj után közelebb kerülne jó barátjához. Egyrészt jelenleg a McLaren a leggyorsabb a mezőnyben, másrészt ha igazak a Sky Sports értesülései, Verstappenre tíz rajthelyes büntetés vár Spában. Na, nem a Hamiltonnal való magyarországi koccanása miatt, hanem mert a hétvégének várhatóan új belsőégésű motorral (ICE) vág neki, miközben az egy idényre engedélyezett négyet már elhasznált belőle.

A Red Bull úgy véli, hogy a belga pálya megfelelő a büntetés letöltésére, hiszen Spában bőven akad előzési lehetősége a középmezőnyből rajtoló pilótáknak. Az előző két idényben ez is nem is jelentett problémát Verstappennek, aki hasonló megrovások miatt 2022-ben a tizennegyedik, tavaly a hatodik helyről indult, mégis mindkétszer győzött. Ahogy 2021-ben is, igaz, akkor a pole pozíció is az övé volt.

A hétvége menetrendje

Péntek: 1. szabadedzés 13.30, 2. szabadedzés 17.00
Szombat: 3. szabadedzés 12.30, időmérő 16.00
Vasárnap: Belga Nagydíj 15.00

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.