Messi erre a látványra nem számíthatott, meglepték szombat éjszaka + videó

Az Észak-amerikai Labdarúgó-bajnokság (MLS) hét végi fordulójában, közép-európai idő szerint ma hajnalban Lionel Messi nem lépett pályára csapata, az Inter Miami hazai meccsén a Chicago Fire ellen, de mégis ő volt a középpontban. Messi a minap a Copa Américán győztes argentin válogatottal pályafutása 45. trófeáját nyerte, tovább javította a „világcsúcsát”, s ezt meg kellett ünnepelni.

2024. 07. 21. 7:41
Lionel Messi
Lionel Messi különleges emléket kapott Forrás: X/Inter Miami
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig is Lionel Messi volt a futballtörténelem legeredményesebb játékosa a megnyert trófeákat tekintve, és ezt a 37 éves klasszis tovább javította, amikor az Egyesült Államokban rendezett Copa América döntőjében a múlt hét végén Argentina – Miamiban a Hard Rock Stadionban – hosszabbításban 1-0-ra nyert Kolumbia ellen. Amikor a 117. percben Lautaro Martínez megszerezte a győztes gólt, Messi már nem volt a pályán, a 66. percben bokasérülés miatt lecserélték. 

Lionel Messi és a 45-ös Forrás: X/Inter Miami
Lionel Messi 45-öse Forrás: X/Inter Miami

S az Inter Miami szurkolói most ünnepelték meg Messit, az Inter Miami–Chicago Fire mérkőzés előtt, a csapat átmeneti otthonában, a Fort Lauderdale-i Chase Stadionban. Jorge Mas, a klub elnöke egy olyan képet adott át Messinek, amely mind a 45 megnyert trófeájának emléket állít, ezeket külön képeken is bemutatták,  a kezdőkörben pedig egy hatalmas 45-ös szám kapott helyet. S bár ez Amerika, a show világa, ilyen parádéra talán Messi sem számított. Mas pedig már csak a Miami reményei miatt is leszögezte, bízik benne, hogy a héroszuk nem áll meg a 45-ös számnál.

 

 

Forrás: X/Inter Miami

 

Lionel Messi: A 45. trófea után jöhet a 46. is?

A 46. pedig a tengerentúlon a Ligakupa lehet, amelyben a Miami a címvédő. De a csapat a bajnokságban is vezet a Keleti főcsoportban, és az egyelőre nem hadra fogható Messi nélkül is nyert 2-1-re a Chicago Fire ellen. 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.