Sokk a Liverpool számára: Van Dijk rábólintott, a kérői tárgyalhatnak a vezetéssel

Aggódhatnak a Liverpool szurkolói, hogy Virgil van Dijk marad-e a Vörösök kötelékében. A 33 éves holland védő szerződése jövő nyáron jár le, így a Pool most komoly összeget kasszírozhatna, ha eladná, jövő nyáron viszont a csapatkapitány ingyen távozhatna. S napvilágra került, hogy Van Dijk is a szaúdiak célkeresztjébe került.

2024. 07. 21. 10:59
Virgil van Dijk
Liverpool, 2018. április 24. Virgil van Dijk, az angol FC Liverpool játékosa fejeli a labdát a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjében az olasz AS Roma ellen játszott elsõ mérkõzésen a liverpooli Anfiled stadionban 2018. április 24-én Fotó: MTI/EPA/Peter Powel
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angol források szerint Virgil van Dijk komolyan fontolóra vette, hogy sok más nagy sztárhoz hasonlóan a szaúdi ligában folytassa a pályafutását. A kivásárlási ára 55 millió euró. A legfrissebb hírek szerint Van Dijk zöld jelzést adott a szaúdiakanak, hogy felvegyék a kapcsolatot a Liverpoollal, és megkezdődjenek a tárgyalások az átigazolásáról. A szaúdiak már puhatolóztak is, ám az 55 millió eurót sokallják a  védőért, és az is tervben van, hogy csak előszerződést kötnek, Van Dijk pedig januárban érkezik meg a szaúdi bajnokságba.

GÜLER, Arda; VAN DIJK, Virgil
Van Dijk az Eb-n a törökök ellen a helyzet magaslatán (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)

Szaúd-Arábiában az állam felügyelete alatt a profi liga bonyolítja le a tárgyalásokat, és a ligának döntő szava abban, hogy a megvásárolt sztárok mely csapatokhoz kerülnek. S arra vigyáznak, hogy több hasonló erősségű élcsapat legyen a bajnokságban. 

– Át kell gondolom, hogy mit is szeretnék még a válogatott- és klubszinten is – fogalmazott az Európa-bajnokságon Virgil va Dijk, miután Hollandia az elődöntőben 2-1-re kikapott az Angliától. S a védő szavai már akkor sem azt tükrözték, hogy száz százalék, minden ugyanúgy megy tovább, mint eddig.

 

Van Dijk dilemmája: Menni vagy maradni?

Van Dijk mindenestre pályán kívül is „nagy játékos”, mert miközben a szaúdiak felé is kacsingat, folyamatosan azt hangoztatja, mennyire büszke arra, hogy a Liverpool csapatkapitánya, és ő meg is hosszabbítaná a szerződését. No persze nagy kérdés, mit szeretne, mekkora összegről szóljon a megállapodás, és milyen időtaramra szóljon…

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.