Gyilkosság a Liverpool edzőpályája mellett – Alexander-Arnold megtört

Angliában nem a sporthírekbe, hanem a bűnügyi hírekbe került be, hogy még szerdán este fél hétkor a 36 éves Rikki Berry gyilkosság áldozata lett, lelőtték. A bűncselekmény azonban a Liverpool edzőpályájának közelében történt, a várostól tíz kilométerre fekvő Kirkby településen, ahol Szoboszlai Dominik és társai is készülnek. A fiatalkorúak bűnözése ellen harcoló Trent Alexander-Arnold megtörten nyilatkozott.

2024. 07. 21. 12:59
A Liverpool csapatát is megrázta a gyilkosság, ami a csapat edzpályája mellett történt
A Liverpool csapatát is megrázta a gyilkosság, ami a csapat edzpályája mellett történt Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Liverpoolban az elmúlt két évben hárman is lőfegyveres gyilkosságok áldozatai lettek, erre jött szerdán a 36 éves Rikki Berry lelövése fényes nappal. A hatóságok egy húszéves helyi férfit letartóztattak, akit a gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A Liverpool játékosa, Trent Alexander-Arnold egy korábbi liverpooli legendával, Jamie Carragherrel támogat egy jótékonysági szervezetet, amely a hátrányos helyzetű gyermeket segíti, azzal a célzattal, hogy visszaszorítsa a fiatalkorúak bűnözését, ezért is fájdalmasam érintik a történtek.

Liverpool
Alexander-Arnold itt nem a Liverpool, hanem az angol válogatott mezében (Fotó: EPA/Christopher Neuendorf)

– Szívszorító az ilyen hírekkel szembesülni, és mindannyian ezt érezzük, valahányszor ilyen történik. Imádkozom minden családhoz, amelyeket erőszak sújt – mondta a The Mirrornak megtörten nyilatkozva Trent Alexander-Arnold a szerdai gyilkosságra utalva, amely a csapat edzőpályája mellett történt, ahol Szoboszlai Dominik is társai is készülnek.

A játékos egyúttal azért bízik benne, hogy az alapítványuk segít a jó útra visszatéríteni az arról letért fiatalokat is.

 

Alexander-Arnold segíti a fiatalokat

– Amikor nem látszik fény az alagút végén, és a fiataloknak segítségre van szükségük, minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy boldoguljanak – fogalmazott Alexander-Arnold.  Megpróbálunk segítséget nyújtani az embereknek, hogy jobbak legyenek, járhassák a saját útjukat. A potenciál mindenkiben benne van, de ha az illető nem kap esélyt rá, hogy ezt kibontakoztathassa, akkor kárba vész. Mi ezt az esély szeretnénk megadni.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.