Muhari Eszter bronzéremért vívhat a párizsi olimpián

Muhari Eszter a párizsi olimpia női párbajtőr egyéni versenyének elődöntőjében 15-9-re kikapott a francia Auriane Mallo-Breton ellen, így a bronzdöntővel folytatja szereplését. Muhari Eszter első olimpiáján érmet nyerhet, ebben az észt Nelli Differt próbálja megakadályozni.

2024. 07. 27. 19:50
Muhari Eszter vívás olimpia 2024 párbajtőr magyar csapat
Muhari Eszter bronzdöntőre készülhet a párizsi olimpia első hivatalos versenynapján Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár nem rá hárult a legnagyobb figyelem, Muhari Eszter érte el a legjobb eredményt a magyar vívók közül a párizsi olimpia első hivatalos versenynapján. A huszonegy éves magyar vívó két kínai mellett a 2022-es egyéni világbajnok Szong Szera ellen is nyert, így jutott el az elődöntőig. A döntőbe jutásért Muhari Eszter ellenfele a hazai közönség támogatását élvező Auriane Mallo-Breton volt.

Muhari Eszter párbajtőr vívás olimpia 2024
Muhari Eszter nagyszerűen vív első olimpiáján (Fotó: Csudai Sándor)

A sikerrel megvívott negyeddöntő után hosszabb pihenőt kapott Muhari, az elődöntőket már a Grand Palais központi pástján vívták, miután a vívók lesétáltak az impozáns létesítmény díszes lépcsőjén.

A két balkezes vívó óvatosan kezdte az elődöntőt, egy perc „tétlenség” után mindketten figyelmeztetést kaptak. Az első találatot végül a francia vitte be, Muhari azonban fordított, két nagyszerű lábszúrást is bemutatva 3-2-re vezetett az első harmad után.

A második három perc elején megszületett az első együttes találat is. Mallo-Breton aztán fordított, majd Muhari egyenlített, 6-6-tal fordultak a záróharmadra.

Ott viszont a francia szerezte egymás után a tusokat, amikor Muhari talált, akkor a videózás után pont helyett sárga lapot kapott. Mallo-Breton 12-6-ra elhúzott, a magyar vívó csak ezután tudott szépíteni, de a fordításra már nem volt esélye, Mallo-Breton 15-9-re nyert, és óriási ünneplést rendezett a hazai közönség előtt.

Mikor vív olimpiai éremért Muhari Eszter?

A férfikard elődöntői után – itt sajnos már nem vagyunk érdekeltek, a címvédő Szilágyi Áron is hamar kiesett – következik a női párbajtőr bronzdöntője, 20.40-kor kezdődik, Muhari Eszter ellenfele a tavalyi Európa-játékok bronzérmese, az észt Nelli Differt lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.